Carob / witte chocolade flikjes

Zo eens in de zoveel tijd kan ik er opeens zo’n zin in krijgen: chocola! Ik maak mijn chocolade zelf. Van melk tot puur, en van wit tot bijzondere varianten. Moeilijk is dit niet, maar het scheelt je bakken vol met suiker en andere meuk. En ik vind het echt lekkerder, meer puur. Dus bij mij komt chocolade uit winkels er al jaren niet meer in.

DSC_0201

Soms wil ik wat extra’s, en ga ik een beetje experimenteren met smaken en lekkere gezonde dingetjes als noten, zaden, pitten en granen. Dit geeft de lekkerste resultaten. Zoals deze heerlijke witte chocolade met carob, in plaats van cacaopoeder. KLIK HIER om alles over carob te lezen.  Ik ben dol op carob, al van kinds af. Dat heb ik denk ik te danken aan mijn oma die dit vroeger altijd in huis had. Ik vind het nét even wat lekkerder dan cacaopoeder. Deze chocolade flikjes zijn gemaakt met losse malletjes / vormpjes die ik bij een goede kookwinkel heb ingekocht. Let bij siliconen erop dat het gaat om 100 % siliconen, zonder weekmakers. Ik heb ronde en hartvormige vormpjes gebruikt, maar uiteraard kun jij ieder gewenst vormpje gebruiken.

DSC_0199

Je hebt niet veel nodig om de lekkerste chocolade ter wereld te maken 😉

Laat de cacaoboter au-bain-marie smelten. Als het volledig vloeibaar is geworden, haal je het van het vuur en roer je de stevia en carob erdoor. De formule is nu gereed om in malletjes geschonken te worden.

DSC_0198

Als je de chocolade in de malletjes / vormpjes hebt geschonken, kun je dit zo al hard laten worden, maar je kunt er dus ook allerlei lekkers aan toevoegen waardoor je flikjes echte luxe flikjes worden. Denk aan:

 • gedroogd fruit, krenten, rozijnen, dadels, vijgen, abrikozen
 • kokosrasp en / of kokossnippers
 • noten
 • amandelschaafsel
 • cacaonibs
 • kasha
 • gojibessen

Bewaar ze op een koele plaats. Eet smakelijk!

3 Reacties op “Carob / witte chocolade flikjes

 1. Leuke nieuwsbrief.
  Lekkere recepten en een ik ga de cacoaboter kopen.

 2. Ha Monique, ik heb gisteren chocolade gemaakt maar wil ook witte maken , hoe doe ik dat ?

  Mvg , Hetty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *