Dragon

Dragon is het meest bekend en daarom ook zeer geliefd in de Franse keuken. Dit kruid heeft langwerpige blaadjes en is mede door zijn zeer verfijnde, anijsachtige smaak zeer geliefd in Franse gerechten. Wij kennen dragon vooral in gedroogde vorm (poeder) Dragon stimuleert net als fenegriek de eetlust en spijsvertering. Ook is het de meest ideale zout-vervanging. Koop het liefst verse dragon, omdat de smaak van gedroogde dragon erg snel overheerst. Het overstemt vrijwel direct het aroma van andere aanwezige aroma’s in een gerecht, verse dragon heeft deze eigenschap veel minder. Je kunt verse dragon (biologisch en niet-biologisch) tegenwoordig ook goed kopen in supermarkten.  Dragon is ontzettend lekker over een gekookt eitje! Verder erg graag gebruikt door de Fransen bij vis en kip en schelpdieren. Maak ook eens een heerlijke dragon azijn! Meng daarvoor 200 gram verse jonge dragon bladeren bij een liter appel-cider azijn. Laat dit ruime tijd trekken. Zeef het daarna en bottel. Enkele takjes verse dragon per dag draagt bij aan een goede spijsvertering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *