Droom puddinkjes

Deze onweerstaanbare droom puddinkjes doen hun naam eer aan! Ze zijn verrukkelijk zacht en zoet van smaak, terwijl ze knettergezond en 100% meukvrij blijven! Ideaal als de feestelijke hekkensluiter van een feestelijk diner of kerstdiner. Of gewoon, als je jezelf en je geliefden eens flink wil verwennen. De topping bestaat uit een vla-pudding. Die maak je zeer eenvoudig.

sam_9066

Ik heb gebruik gemaakt van stenen mini pannetjes om de puddingkjes in te bakken. Je kunt ook andere vuurvaste kommetjes gebruiken of een muffintray met grote vormpjes. Het leuke met de pannetjes is, dat je ze met het pannetje kunt uitserveren. Dit is ontzettend leuk en extra feestelijk!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 39 gram biologische magere cacaopoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 15 gram bakpoeder
  • een kleine banaan
  • 115 ml water

Voor de vla-pudding:

  • 400 ml haver of andere melkvervanging
  • het merg uit een verse vanillepeul of een theelepel vanille bourbon
  • een paar druppels pure vanille extract ( optioneel, maakt het wel extra lekker)
  • anderhalve eetlepel arrowroot + twee eetlepels water
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 2 gram Agar Agar poeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Knip uit een vel bakpapier vier ronde stukken. Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een smeuïge plakkerige massa. Vul de kommetjes met een velletje papier en wat van het beslag. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds cpontroleren. Laat kort afkoelen.

sam_9068

Terwijl de cakes bakken in de oven, gaan we de vla-pudding maken:

  • Doe de melk, stevia en vanille in een pan en breng aan de kook.
  • Maak een papje van de arrowroot en water.
  • Zodra de melk kookt, het papje toevoegen en roeren tot de vla goed is ingedikt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de vla afkoelen.
  • Voeg de Agar aan de vla toe en breng alles opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren.
  • Zodra de pudding kookt, de pan van het vuur halen.

sam_9067

Schep wat pudding op de cakes en laat ongeveer twee uur rusten. Daarna in de koelkast op laten stijven. Haal de cakes er 15 minuten voor gebruik uit en bestrooi eventueel met wat stevia Icing poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *