Smeuïge chocoladecake ( vegan)
Voor de echte choc-o-holics! Deze cake kan je werkelijk niet weerstaan!
Dit heb je nodig;
- 300 gram havermout ( droog)
- 250 gram zonnebloempitten
- 15 gram bakpoeder
- vier flinke grote eetlepels biologische magere cacaopoeder
- een grote banaan
- twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
- 275 ml haver of andere melkvervanging
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde springvorm of vierkant bakblik met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een romige, smeuïge massa. Blijft de massa te droog en te los-korrelig? Voeg er dan nog een klein beetje extra melk aan toe maar pas op dat het geen papje wordt. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Je kunt de cake extra bestrooien met Stevia Greensweet Icing poedersuiker voor een feestelijk effect!