Vegetarische Gyros
Heerlijk, de echte traditionele Griekse Gyros! Ik bedacht een vegetarische variant! Lekker snel klaar ! Dit recept is goed voor twee personen. Je kunt zowel tempeh ( of rijst tempeh) als lupine gebruiken ter vervanging voor vlees.
Dit heb je nodig:
- 300 gram tempeh, in blokjes gesneden
- twee flinke tenen rauwe knoflook, fijn gesnipperd
- een grote ui, fijn gesnipperd
Voor de saus:
- een theelepel oregano
- een theelepel tijm
- een theelepel paprikapoeder
- een theelepel komijnpoeder
- een theelepel mosterdpoeder ( geel, biowinkel)
- een snuf keltisch zeezout
- een snuf zwarte peper
- een theelepel citroensap
- een scheutje olijfolie
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar, en marineer de stukjes tempeh erin. Laat even trekken. Bak in een klein beetje olijfolie of goede kokosolie de ui en knoflook glazig. Voeg de tempeh en marinade toe en blus af met ongeveer 75 ml water. Laat op laag vuur met deksel op de pan ongeveer 15 minuten door garen terwijl je steeds blijft husselen.
Je kunt de gyros overal bij eten. Het lekkerste is met gekookte zilvervliesrijst, maar je kunt ook kiezen voor gekookte Quinoa, haver of boekweit!
Recept ziet er goed uit, ga het zeker proberen.
Groet,
John
Biologisch kruidentuintje