Eindelijk een realistische kijk op de industrie : leer hun spel spelen!

Afgelopen jaar ging een stille droom van mij in vervulling : ik bracht mijn allereerste e cursus uit: HET SPEL VAN DE INDUSTRIE. Dit werd door jullie zeer goed ontvangen en de eerste berichten zijn dan ook lovend. Er lijkt veel behoefte aan een naslagwerk als dit. Eén van de grootste beweegreden om dit te gaan schrijven was dan ook dat ik nergens maar IETS over dat spel van de industrie kon vinden in de realistische vorm. Er wordt enorm veel gezegd, geschreven en gemopperd op de industrie, maar wat ik afgelopen 30 jaar heb ontdekt is dat dezelfde industrie dat spel erg goed heeft gespeeld met als inzet de consument en zijn portemonnee. We zijn onbewust maar bewust in de blinde vlek gedreven, en ons de industriële bril opgezet. We kijken inmiddels door deze bril als we onze boodschappen doen, maar ook kijken we anders naar achtergrond informatie die de industrie ons geeft. Een pak suiker is opeens 100% natuurlijk, en dat mag ook wettelijk bekeken worden geclaimd om de reden dat suiker wordt gewonnen uit suikerbiet en dat een natuurlijke bron betreft. Wat uiteraard onzin is te noemen in dit context, omdat er van die suikerbiet he-le-maal NIETS natuurlijks overblijft in de zak suiker. Dit is nog maar een klein voorbeeld van hoe we bewust maar onbewust op het verkeerde been worden gezet, wij de illusies krijgen gezond, duurzaam, groen en mens / dier / milieuvriendelijk te doen terwijl we dat met zijn allen geenszins zijn. Waarom dit gebeurt vraag je ? Simpel. Omdat dit flinke knaken oplevert voor de wereldwijde industrie.

Als we onze ogen daadwerkelijk wijder zouden openen en vooral onze denkbeeldige industriële brillen afzetten, zou er een compleet nieuwe wereld opengaan. Waar je niet altijd even blij mee zult zijn, omdat je je jarenlang aan iets wat de industrie jou heeft doen laten geloven vast hebt gehouden, en dat in één keer als een soort kaartenhuis in elkaar kan vallen. Ik krijg regelmatig mailtjes van mensen die na het lezen van mijn cursus ontfutseld zijn. De WERKELIJKE wereld achter de industrie is een vieze, lelijke en donkere wereld, in het bijzonder voor mens, dier en milieu die daarvoor een zeer hoge prijs betalen. Hun gezondheid. En ja, ook hun leven en hun bestaan. Om kleine bekende voorbeelden te geven, denk aan de regenwouden van Indonesië, die voor de producties van palmolie in rap tempo worden gekapt en daarmee het leefgebied van Orang-oetans vernietigen. De kokos( noot ) industrie, waarvoor jaarlijks honderden mensen overlijden omdat zij uit de hoge kokosbomen vallen, of veel giftige dampen inademen bij verbrandingen. Het gigantische water verbruik om cashewnoten noten te verbouwen op een on-natuurlijke manier. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We verwoesten onze eigen wereld, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, omdat de industrie ons in de blinde vlek zet.
Alles wat er ECHT gebeurt in de industrie, of dat nu gaat om de vlees / zuivel / voedsel industrie wordt zeer goed onder het kleed gehouden. Soms zien we wel eens wat “ spelden-prikjes” boven water drijven op sociale media, maar ook dat wordt dan meteen gecensureerd of omgezet in een ander product waar net zoveel of meer op valt te verdienen. De vlees en zuivel industrie is daar nu een erg goed voorbeeld van.
Het veganisme is sterk in populariteit toegenomen, zodra de industrie zag dat deze golf sterker werd, zijn ze zich gaan verzoenen met de vijand en kwam er een gigantische golf aan imitatie voer op de markt. De consument pikt het, de consument slikt het. Want het redt onze arme diertjes, en kalfjes mogen weer bij hun moeder melk drinken als wij nep-melk drinken. De industrie piest zijn plasje er overheen door met tal van claims te komen als “ minder CO2 uitstoot “ dit en “ milieuvriendelijk verpakt “ dat. Het geeft jou en mij het gevoel, dat we slechteriken zijn als we nu nog vlees en zuivel consumeren, en we zijn goed bezig als we imitatie voer consumeren. Het ideale beeld wat de industrie creëert.

WAT CONSUMEREN WE ?

We stellen ons dan ook nooit echt de vraag WAT we dan consumeren. En ook niet eens waarom imitatie voer zo-gruwelijk-duur is, in elk geval vele malen duurder dan gewoon echt voedsel. We geloven de industrie, we vinden het “ fijn” dat zij goed voor ons, de dieren en het milieu zorgen. Daar hebben we heus meer geld voor over. We kijken niet naar ingrediënten, want dat zou deze magie kunnen verbreken. Laten we eerlijk zijn: hoe heerlijk is het immers, om gezond, dier / mens en milieuvriendelijk te kunnen vreten, snoepen en junk-vreten? Het meeste “ is te doen” en we pikken het. De consument tikt zonder blozen € 4 euro af voor een litertje nep-melk wat bestaat uit water. In de illusie dat we goed doen, gezond doen. Maar wat we in werkelijkheid met zijn allen aan het doen zijn, zijn de zakken van de industrie vullen, de zorg opjagen omdat we zieker en zieker worden van al die meuk die we iedere dag naar binnen proppen met een goed gevoel.

HET SPEL VERSTANDIG SPELEN

Daarom: mijn e cursus. En daarom noem ik het HET SPEL VAN DE INDUSTRIE. In deze cursus leer je in duidelijke Jip & Janneke taal, hoe de industrie zich heeft weten te ontvouwen om de consument, en uit is op hun geld. Als je ooit echt hebt geloofd in de sprookjesvertellingen van de industrie, kan deze cursus een ware “ deal-breker “ zijn en je wat gedesillusioneerd laten. Je leest niet alleen over hoe de industrie hert spel speelt, maar ook welke spelregels zij hanteren, zodat zij altijd winnen. Ik wil met de ongezouten content de consument bewuster maken met het spel van de industrie, zodat zij leren om te gaan, en hun eigen spelregels bepalen. Je leert hoe de industrie echt werkt en hoe jij makkelijk ten prooi valt. En je leert meteen, hoe je dat in het vervolg kunt voorkomen. Het gaat niet om uren taaie-kost waar je doorheen moet bijten. Het is kort, maar zeer krachtig. Je kunt het op je eigen tijd lezen. En de opdrachten steeds opnieuw als oefening maken, en naar mij toezenden. Het leert jou uiteindelijk, om in 2024 geheel anders naar de industrie te kijken. Zodat jij voor jezelf kunt kiezen. En voor je gezondheid kiest. Het lijkt pittig, maar de grote grap is dat als je eenmaal de spelregels kent van de industrie, dat je daar zeer snel op kunt anticiperen in je dagelijks leven. Het is geen rocket-science. Het is WETEN. Het is begrijpen. Het is het anders kijken. Hoe ?  Dat leer je allemaal in deze cursus. Een prachtig naslagwerk om altijd weer even in terug te kijken als je het even niet meer zo goed weet.

DE E CURSUS BESTELLEN:

wil jij het spel van de industrie beter leren kennen zodat jij het slimmer dan hen kunt meespelen ? Je kunt deze zeer laagdrempelige e cursus voor €19,95 exclusief en alleen bij www.puurenfit.nl bestellen. De cursus wordt NERGENS ANDERS aangeboden. KLIK HIER 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *