Fryer balls on fire

HHHMMMM… Dat is wat ik hoorde toen ik iedereen deze balletjes uit de fryer liet testen. Het is weer zo’n eenvoudig in elkaar te draaien receptje met een korte baktijd! Je zet dus binnen nog geen half uurtje deze verrukkelijke balletjes op tafel! Zeer gezond, en daarom geschikt ter vervanging voor vlees tijdens de maaltijd of als snack/borrelhapje tussendoor.

SAM_9644

De balletjes krijgen een crispy korstje dankzij gepofte gierst.  Dit kun je kopen in de biowinkel.

IMG_0238

Je kunt ook gepofte Quinoa of gepofte teff gebruiken!

 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gefermenteerde lupine ( biowinkel) in stukjes of tempeh in stukjes
  • een ui, in stukjes
  • een verse teen rauwe knoflook, fijn gesneden
  • 100 gram havermout, droog
  • 75 ml water ( indien nodig meer toevoegen)
  • twee eetlepels Monique’s Meukvrije alleskunner kruiden of andere kruiden naar keuze
  • 25 gram taugé
  • een halve rode paprika, in stukken
  • een halve kleine prei, in stukken
  • een heel klein scheutje ketjap manis ( optioneel)

Voor de korst:

  • gepofte gierst

SAM_9647

Zo maak je het:

Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne, maar stevige massa. Doe wat gepofte gierst in een kom.Maak balletjes van de massa en rol deze steeds royaal door de gierst. Leg de balletjes in de baklift van de airfryer. Bak de balletjes op 195 graden in 12-14 minuten gaar, blijf tussentijds controleren.

SAM_9645

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *