Gebakken ui-ringen

Dit recept is kort en simpel, maar krachtig en lekker! Ui-ringen worden meestal gepaneerd en gefrituurd waardoor het erg vetrijke snacks worden. Je kunt het ook op een gezonde manier maken. Ik gebruik daar graag mijn eigen kruidenmixen voor, in dit geval heb ik de MIX OF JOY gebruikt wat de ui-ringen een heerlijke smaak geven. Je kunt de ui ringen gebruiken als lekker knabbeltje tussendoor of als garnering bij talloze gerechten.

Ze worden niet gefrituurd, maar in de oven gebakken of je kunt ze in de airfryer bakken. Voor de oven zet je de temperatuur op 195 * C en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Voor de airfryer ( MONTANA ) bekleed je de baklift met een stukje bakpapier, zet je de temperatuur op 180 *C en bak je de uiringen ongeveer 10-14 minuten terwijl je regelmatig blijft controleren.

Wat moet je doen? Niet veel. Gebruik liefst grote, ietwat platte zoete witte/ gele uien. Snij deze in dunne ringen en doe in een kom. Bestrooi de ringen royaal met de MIX OF JOY kruiden en voeg er een heel klein scheutje AMINOS of tamarisaus aan toe, hussel flink. Verdeel de ringen over de bakplaat en bak in de ven gaar en goudbruin in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *