Hartige Harry ( vegan)

Speciaal voor de hartige liefhebbers onder ons! Deze verrukkelijke maaltijdtaart is geschikt als lunch, als voedzaam tussendoortje, en als onderdeel van een warme maaltijd! Het bevat zeer weinig ingrediënten, en het is werkelijk in een handomdraai gemaakt! Ik heb gebruik gemaakt van een oer-komkommer in het recept. Deze kun je vinden in biowinkels en via www.moringasfinest.nl ( let op: seizoensgebonden groente!) Kun je geen oerkomkommer vinden? Gebruik dan een grote biologische komkommer. Gebruik geen niet-biologische komkommer, deze bestaan vrijwel geheel uit water, waardoor de structuur van de taart kan veranderen.

SAM_7059

Dit heb je nodig;

 • een aubergine
 • een rode en een groene paprika, zaadlijsten verwijderen
 • een grote sjalot
 • een oerkomkommer of een grote biologische komkommer, in de schil, in stukken
 • enkele takjes verse basilicum
 • vier eetlepels vers gedroogde kruiden ( bijvoorbeeld ras el hanout, curry madras, zat’ar)*
 • twee eetlepels wijnsteenbakpoeder
 • 400 gram havermout

( * hou je van iets pittiger? Gebruik dan meer kruiden om alles wat meer op smaak te brengen! )

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een grote ronde vorm ( 26 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal eerst alle groenten en kruiden in de keukenmachine tot een fijne massa. Roer de massa door de havermout en bakpoeder. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Eet warm op of laat afkoelen.

SAM_7058

 

Een reactie op “Hartige Harry ( vegan)

 1. Hallo, ik ben al een tijdje bezig met het gezondelevenstijl. Veel boeken gelezen dus probeer ik ook de ene en de andere in praktijk te brengen. Maar de tips die ik op je site vind spreken me erg aan, vandaar mijn email. Bedankt voor alle goede tips rondom het gezonde en gelukkige leven.
  Aneta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *