Hartige ontbijt crackers

OEH! Die zijn een potje lekker en snel gemaakt! Met de knapper-t ( A.K.A de MontAna hoge snelheidsblender) kun je in een handomdraai een fikse stapel crackers maken, die je ook kunt invriezen, en langer kunt bewaren. Ze bevatten niets meer of minder dan ui, heerlijke kruiden en havermout-meel. Oh ja, en een klein beetje water….Gebruik een grote gele zoete ui of anders twee grote uien.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender even tot meel fijn vermalen)
  • drie flinke volle eetlepels MO’S FINEST veggie mix of andere lekkere kruiden naar keuze
  • een hele grote ui of twee kleinere uien in stukken
  • ongeveer 100 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195*C, bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Maal in de blender de ui, water en kruiden tot een fijne massa. Roer het meel erdoor en stort de massa op de bakplaat druk en rol uit tot een zo dun mogelijke plak. Snij met een mesje strepen in de plak, in crackers, zodat je na het bakken de crackers zo los kunt halen. Bak in het midden van de oven gaar en krokant in ongeveer 50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

 

 

 

2 Reacties op “Hartige ontbijt crackers

  1. Dag Monique, ik heb net je site ontdekt. Het recept van de crackers lijkt mij heerlijk, maar er staat (en dat zag ik ook bij andere recepten…. ) mo’s veggie mix. waar kan ik die vinden?als ik google kom ik steeds bij jou recepten uit. alleen zie ik nergens een link naar de kruidenmixen. Ik hoor graag waar ik die kan vinden.

    • dat zijn mijn eigen ontwikkelde kruidenmixen…en die komen hopelijk in november een gelijk op de markt , dus nog even geduld ;0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *