Haver chocolade blokken

Niet alleen in mijn voeding zelf, maar ook in de keuken/mijn werk is haver-havermout mijn allerbeste vriend. Het is enorm veelzijdig, knettergezond, voedzaam, en niet te vergeten goedkoop. Dit zorgt ervoor dat je ook met een smalle beurs goed en gezond kunt eten. Ik zeg wel eens gekscherend ” met havermout kun je toveren”. Als je deze heerlijke chocolade blokken ziet, geloof je dit meteen!

sam_9498

De vulling is gemaakt van haver-chocoladespread. Hoe je dit zeer eenvoudig maakt, lees je hier.   De blokken bestaan, geloof het of niet, uit maar VIER ingrediënten ( en wat water) Om de blokken sm,aak te geven heb ik mijn inmiddels beroende pannenkoeken kruiden gebruikt. Dit geeft de blokken een kruidige, zoete smaak! Meer informatie lezen over de kruiden? Klik hier. 

Dit heb je nodig:

400 gram havermout ( droog)

Voor de vulling:

  • haver-chocoladespread ( klik hier om naar het eenvoudige recept te gaan)

sam_9501

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een brownie vorm of kleine vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal de havermout, kruiden en water in een kom goed door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, extra water toevoegen. Is de massa juist te nat, voeg dan nog wat extra havermout toe. Stort de massa in de vorm, en schuif naar één kant zodat je een soort vierkant blok krijgt.

sam_9500

Bak de massa in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij het blok door midden. Beleg de onderste helft met de chocoladespread. Druk de bovenste helft er voorzichtig op, en snij in mooie vierkante blokken.

sam_9499

 

 

 

Een reactie op “Haver chocolade blokken

  1. mmmm heerlijk zeg jammie, ik koop trouwens mijn haver nooit in de supermarkt maar bij de superfoodstore klik op mijn naam en je gaat er heen, en weet je waarom, ik heb gehoord dat de haver uit de supermarkt niet zo gezond is, de kwaliteit is minder,, xxx aan iedereen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *