Haver fryer beignets

Mijn inmiddels beroemde haverbeignets worden gemaakt in de oven. Met de airfryer kun je ze ook bakken! De beignets komen er iets knapperiger uit dan in de oven!
Dit heb je nodig:
( voor circa 10 beignets)
- twee appels, gewassen en in de schil
- 250 gram havermout ( droog)
- twee flinke eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
- een theelepel 07 pannenkoekruiden of ceylon kaneelpoeder
- een grooy ei
- 200 ml water of havermelk
Zo maak je het:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden ( 5 minuten) Boor de klokhuizen uit de appels en snij ze in plakken. Roer alle ingrediënten voor het beslag in een kom goed door elkaar. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier om lekken tegen te gaan. Haal steeds een appelplak door het beslag en leg in de baklift.. Tip met wat beslag de open stukjes wat aan met beslag. Bak de beignets ( 200 graden) 9 minuten. Keer de beignets om, en bak ze 5 minuten.
Zou zo fijn zijn als je sukrin en de hoeveelheid daarvan bij je recepten zou noemen… 🙂 Thanks!
je kunt zoeten op smaak. Kijk ook eens hier:
https://moniquevandervloed.nl/bakken-met-suikervervangersde-verhoudingen/
Kunnen ze ook in de oven gemaakt worden.
dan moet je het originele recept gebruiken. Die vind je ook bij kerst en nieuwjaarsrecepten
Dus hier hoef je de havermout niet te laten weken?
nee.