Kniepertjes

Rond de feestdagen is het nog altijd traditie in vele plaatsen in Nederland: de kniepertjes bakken! Vooral in Drente wordt dit ieder uiteinde nog met ouderwetse gietijzeren wafel ” knijpers” gedaan. Kniepertjes zijn dunne wafels, die lijken op stroopwafels. Tegenwoordig kun je luxe stroopwafel/kniepertjes wafelijzers kopen. Dit vergemakkelijkt een heleboel. Ik bedacht een heerlijk en 100% meukvrij recept!

img_9897

Om kniepertjes te kunnen maken heb je dus een speciaal ijzer nodig. Ik heb zelf het grote geluk gehad deze gratis te hebben gekregen ( of nu ja, in ruil voor een meukvrije taart! ) van een lieve oudere dame die ze in haar kelder had staan. Je kunt de ijzers ook bestellen via internet, en kijk ook eens bij de kringloop winkel!

sam_9451

Dit heb je nodig:

twee eieren

Zo maak je het:

Laat het ijzer warm worden. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde, smeuïge massa. Schep steeds wat uit de massa en bak er kniepertjes van. Draai de wafel, direct uit het ijzer, om een pollepel of andere lepel en laat hard worden.

sam_9449

Ik heb de kniepertjes gevuld met mijn AVOBA chocolade pasta,  Maar je kunt de rolletjes uiteraard vullen met wat je maar wenst! Lekker is bijvoorbeeld gele banketbakkersroom, of slagroom! Bestrooi ze voor de finisching touch royaal met Greensweet stevia Icing poedersuiker! 

 

sam_9448

 

3 Reacties op “Kniepertjes

  1. Even leuke info. In Drenthe is de betekenis als volgt; knieprothese staan symbool vorige het oude jaar. Het jaar ligt uitgerold voor je. Aan het begin van het nieuwe jaar eet je de rolletjes. Het nieuwe jaar ligt nog opgerold, nieuw dus, voor je…

  2. Even leuke info. In Drenthe is de betekenis als volgt; kniepertjes staan symbool vorige het oude jaar. Het jaar ligt uitgerold voor je. Aan het begin van het nieuwe jaar eet je de rolletjes. Het nieuwe jaar ligt nog opgerold, nieuw dus, voor je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *