Haver koningin ( vegan)

Deze tulband is met recht een koningin te noemen, want wat is ze prachtig! Ik heb een bijzondere tulband gebruikt. Er zijn heel veel mooie en bijzondere tulband vormen verkrijgbaar in bak/kookwinkels/webwinkels. Je kunt ieder gewenste tulbandvorm kiezen.

SAM_2487

De tulband bestaat uit havermoutmeel. Dit maak je ontzettend eenvoudig, door havermout fijn te vermalen tot meel in de blender. Dit meel is enorm veelzijdig, en voedzaam. Bovendien glutenvrij, en vrij van rare additieven. Hij lijkt vast een beetje ingewikkeld om te maken, maar je zult merken dat het juist een makkie is!

Dit heb je nodig:

Voor de eerste laag:

Voor de tweede laag:

Voor de derde laag:

Voor de vierde laag:

  • vier wilde platte perziken, gewassen en in de schil, pitten verwijderen, pureren
  • 150 gram havermoutmeel

SAM_2489

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm goed in met kokosolie. Roer alle ingrediënten voor de eerste laag in een kom door elkaar en stort in de vorm, tik de vorm enkele keren goed aan op het aanrecht zodat alles goed is verdeeld. Volg dezelfde stap met de volgende lagen.

SAM_2492

Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de tulband goed afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm.

SAM_2490

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *