bananen broodbol

Heb je bananen over? En zoek je een supersimpel, superlekker, supergezond en supergoedkoop recept om deze bananen in te kunnen verwerken? Maak dan eens dit eenvoudige brood gemaakt met maar drie ingrediënten! Het is op ieder moment van de dag te gebruiken, als onderdeel van een hoofdmaaltijd of tussendoor. Ook heerlijk om mee te geven naar school!
Voor de bollige vorm heb ik gebruik gemaakt van een ronde bol-bakvorm. Deze kun je vinden in de betere bak/kookwinkels Natuurlijk kun je ieder ander gewenste vorm gebruiken!
Dit heb je nodig:
- vier bananen, gepureerd
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 200 gram havermoutmeel ( havermout tot meel vermalen in de blender, daarna pas 200 gram meelvorm afwegen)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in met kokosolie. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom, en stort de massa in de vorm, tik de vorm enkele malen op het aanrecht aan. Bak de bol in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren.
Lekker als ontbijt met een beetje homemade jam!
Zo blij met dit recept! Eindelijk een recept met ingrediënten waar ik tegen kan. Dank je wel!