Snelle chocolade fruittaart

Deze taart ziet eruit alsof je er uren aan gewerkt hebt, maar in werkelijkheid ben je in nog geen uurtje klaar! Bovendien bevat de taart weinig ingrediënten die ook nog eens budgetvriendelijk zijn.

SAM_2288

Il maak gebruik van havermout-meel. Dit maak je supereenvoudig zelf, door havermout in een blender fijn te vermalen tot meel. Het voordeel van deze meel is dat het naast voedzaam en gezond ook zeer veelzijdig is in baksels. Het vervangt binders als eieren en banaan ( gluten) en geeft alles een malse textuur.

IMG_1029

Ik heb gebruik gemaakt van mijn homemade amandelmelk. Deze is gezoet, en daarom hoef je verder geen zoetmiddel toe te voegen aan de bodem van de taart. Klik hier, om naar het eveneens zeer eenvoudige recept te gaan om amandelmelk te maken. Je kunt ook andere plantaardige melk gebruiken. Als je deze niet hebt gezoet, gebruik dan in het recept voor de bodem 15 druppels stevia chocolade

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 400 gram havermoutmeel
  • 350 ml homemade amandelmelk of andere plantaardige melkvervanger ( zie toelichting hierboven)

Voor de topping:

SAM_2461

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een ronde platte bakvorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Roer de melk door de meel. Als de massa wat te droog en te stroef blijft, iets meer melk toevoegenm naar let op dat je het niet te papperig maakt. Stort in de vorm en verdeel. Bestrooi de bodem royaal met de kaneelpoeder. Verbrokken de perzik en banaan op de boden, verspreid de stukjes goed over de bodem en druk deze lichtjes in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijd controleren.

SAM_2460

Roer de stevia door de cacao en roer steeds beetjes water erdoor tot je een stevig glazuur hebt. Smeer deze over de afgekoelde taart. TIP: wil je extra pure chocolade? Gebruik dan rauwe cacaopoeder!

SAM_2462

Je kunt de taart zo laten, maar uiteraard nog meer ” opleuken” met tal van lekkere dingen als nootjes, granen, pitten, zaden, cacaonibs, kokosrasp, kokossnippers, amandelsnippers, enz!

SAM_2458

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *