Kerrie-uispread

…the best things in life are simple ” Deze uitdrukking geldt absoluut voor dit verrukkelijke recept. Deze veganistische spread maak je in nog geen 15 minuten, en het smaakt overal op / aan / bij / tussen. De spread is verrukkelijk op de boterham, op de cracker, op de wafel, op toast, maar ook heerlijk bij de warme maaltijd als een zeer gezonde en voedzame smaakmaker. En weet je wat het meest grappige is? Het bestaat maar uit VIER ingrediënten, water meegeteld.

Je kunt het lang bewaren in de koelkast. Zeker gekoeld is de spread verrukkelijk om bijvoorbeeld te eten bij de lunch op een warme zomerse dag., Sta je al te popelen om het te gaan maken?

Dit heb je nodig:

  • vijf middelgrote ( liefst biologische) gele zoete uien, in stukken gesneden
  • vier eetlepels kerriepoeder
  • een volle eetlepel MO’S FINEST CHEEZY MIX
  • 200 gram havermout
  • 225 ml water

Zo maak je het:

Doe alles behalve de havermout in een pan, en breng aan de kook. Zodra de massa begint te koken, het vuur laag draaien en de uien zacht koken. Dit duurt ongeveer nog zo’n 2-3 minuutjes. Zet de staafmixer in de pan en pureer de uien fijn.  Haal de pan van het vuur en roer de havermout erdoor. Als de massa wat te waterig blijft, iets meer havermout toevoegen. Je kunt, gewenst, opnieuw de staafmixer er nog even in zetten voor een echt gladde spread, maar dat hoeft niet.

Overdoen in een schone glazen pot. Na afkoeling in de koelkast bewaren.,

 

 

 

3 Reacties op “Kerrie-uispread

  1. Heb uien fijn gesneden met kerrie in de pan met laagje water zoals aangegeven, later havermout toegevoegd, maar de smaak was niet lekker! Enig idee hoe dit kan? Misschien iets vergeten wat er bij in moet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *