Kerst krans

Deze kerstkrans is ontzettend eenvoudig om te maken en bevat zeer weinig ingrediënten. Dit maakt het niet alleen gezonder, voedzamer, maar ook goedkoper en toegankelijker voor mensen met een smalle beurs! De krans is vrij van meuk. En dus ook van gluten, lactose en suiker. Wil je een vegan krans? Vervang het ei in het recept dan met een halve gepureerde banaan. Dit geeft wel iets meer suikers.

IMG_0936

Dit heb je nodig:

  • 450 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een vers ei
  • drie eetlepels biologische erythritol + 7 druppels zuivere stevia
  • warm water
  • vijf flinke eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten

Voor de garnering:

  • blonde moerbeien
  • cacaonibs
  • kokosrasp
  • gehakte nootjes
  • kasha

IMG_0930

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot de massa stevig en smeuïg is geworden. Stort de massa op de bakplaat en vorm er met bevochtigde handen een krans van. Maak in het midden een gat en werk alles naar buiten af tot een ronde krans. Garneer met alle garneringen. Ik begon met kokosrasp, daarna de gehakte nootjes, daarop de moerbeien, daarop de kasha en tot slot de cacaonibs, maar je kunt iedere andere volgorde aanhouden die je wenst. Bak de krans in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_0933

 

Je kunt uiteraard volop andere garnering gebruiken! Bijvoorbeeld gojibessen, kokossnippers, en tal van andere gezonde granen, pitten, zaden en noten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *