Amandel kransjes
Eigenlijk zijn deze koek-kransjes niet alleen lekker tijdens de feestdagen, maar het gehele jaar door! Heerlijk krokant gebakken met zuivere kokosolie!
Dit heb je nodig:
- 200 gram amandelmeel
- 175 gram lupinemeel ( boekweitmeel of havermeel kan ook)
- vier grote eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten
- drie eetlepels biologische erythritol + 5 druppels zuivere stevia
- een vers ei
Voor de garnering:
- biologische erythritol
- amandelschaafsel
- water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koekjes in een kom door elkaar. Draai er kleine balletjes uit en druk deze plat op de bakplaat. Haal met een appelboor rondjes in het midden uit de koekjes. Bestrijk de kransjes met water en bestrooi ze met erythritol suiker en/of amandelschaafsel. Bak de kransjes in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat ze goed afkoelen om krokant te worden.