Komkommer limonade

Oh, wat is dit verfrissend en dorstlessend op warme dagen! Maar ook op koudere dagen een heerlijk frisse drank. Alles wat je nodig hebt is een oer-komkommer, of een biologische komkommer. Oerkomkommers kun je vinden in de biowinkel. Je kunt alles over deze bijzondere komkommers lezen, door hier te klikken.

Je hebt voor dit recept een kaasdoek of hydrofiele doek nodig. De kaasdoeken kun je vinden in de betere bak/kookwinkels, maar je bent veel goedkoper uit met hydrofiele doeken. Deze kun je o.a bij discounters Zeeman en Action kopen ( drie doeken voor 2,79. ) Was de doek voor gebruik met heet water uit.

Dit heb je nodig:

  • een oerkomkommer of biologische komkommer, gewassen en in de schil gelaten, in stukken gesneden ( oerkomkommer middelgroot)
  • 800 ml water
  • 10 druppels stevia ( ik heb de vanille smaak gebruikt)

Zo maak je het:

Snij de komkommer in kleine stukjes, doe ze samen met het water en stevia in een pan, en breng aan de kook. Laat ze doorkoken tot ze wat zachter zijn geworden, roer steeds even door.

SAM_7503

Bekleed de kaasdoek of hydrofiele doek over een kom en schenk de massa in het doek. Knijp dit zeer goed uit, en vang de limonade op. Giet over in een fles, en stop wat van de achtergebleven pulp in de fles voor extra smaak. Na afkoelen in de koelkast bewaren.

SAM_7504

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *