Kikker taart

Het is zo ontzettend jammer, dat we in Nederland nog steeds niet zo warm lopen voor peulvruchten. Ze zijn niet alleen knettergezond, ze zijn erg veelzijdig en vooral ontzettend budget-vriendelijk! Ik raad aan, om altijd voor de biologische gedroogde peulvruchten te kiezen. Deze zijn, zelfs biologisch. niet duur. Peulvruchten in blik en pot bevatten naast bewerking ook veel onnodige extra toevoegingen zoals suiker en zout. Het kost geen extra tijd om de peulvruchten zelf te weken en te koken, want deze twee processen kun je doen zonder dat je er specifiek bij moet blijven staan. De kooktijden liggen per peulvrucht verschillend, kijk voor meer info hier en hier. Je kunt uiteraard ook voor de echt goedkopere optie gaan: blikvoer 😉 Hou wel rekening met de andere smaaknoten in dit geval.

Deze onweerstaanbare taart kost je nauwelijks nog geen drie euro, en is ontzettend lekker! Van kikkererwten!

Dit heb je nodig:

  • 700 gram ( liefst gedroogde/ geweekte/gekookte/afgegoten) kikkererwten
  • een rauwe rode biet, in stukken gesneden
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • een theelepel ceylon kaneelpoeder
  • 15 gram bakpoeder
  • twee eieren
  • 150 gram havermout ( droog)
  • 275 ml water

Voor de topping:

  • een banaan, in dunne plakjes gesneden
  • ceylon kaneelpoeder

SAM_7483

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ronde hoge vorm ( 22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in de vorm en verdeel. Verdeel de plakjes banaan over de taart. Bestrooi met de kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.

SAM_7484

TIP: deze taart is op zijn lekkerst als hij 24 uur oud is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *