Linzen brood

Verrukkelijk en voedzaam, vullend brood! Daar kom je de komende uren wel even mee door!
Dit heb je nodig:
- 300 gram geweekte/gekookte linzen ( ik heb bruine linzen gebruikt), uitgelekt
- 15 gram bakpoeder
- een eetlepel stevia sweet Xtra ( optioneel)
- een snufje keltisch zeezout
- twee bananen
- 300 gram havermout ( droog)
- 125 ml water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een klein vierkant bakblik met bakpapier. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in het blik, en tik het blik wat aan op het werkblad, zodat alles goed naar beneden zakt. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten. Blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Hoi Monique,
Dit wil ik graag een keer proberen. Begrijp alleen je omschrijving van de linzen niet goed.
Is het nu de bedoeling dat de linzen al gekookt zijn of is weken voldoende?
En die 300 gram is dat drooggewicht of nadat het geweekt/gekookt is?
Tot slot vroeg ik me even af of ik als ik geen bananen wil gebruiken, het ook kan met 2 eieren?
Dankjewel en warme groet,
Ellen
Dag Ellen,
klopt, de linzen zijn reeds gekookt. En het is in uitgelekte vorm. Uiteraard kun je de bananen vervangen met éen groot ei. Veel succes!
Klinkt heerlijk! Komt op mijn lijstje te staan ;-). Ik merk dat er vaak verwarring is als er een gewicht wordt genoemd met de vermelding geweekt of gekookt. Voor mij is het ook vaak niet duidelijk. Misschien is het handig om de omschrijving iets anders te maken. Bijv 300 gram linzen en deze weken en koken?? Is het uberhaupt niet handiger om de hoeveelheden in droge vorm te vermelden? Het is lastig in te schatten hoeveel je nodig hebt in droge vorm om de genoemde geweekte/gekookte hoeveelheid te krijgen.
Werken franse linzen ook?
Bedankt voor het recept heb het gemaakt maar is van binnen precies nog niet gaar en heb het al veel langer in de oven laten staan. De smaak is goed maar vraag mij af wat heb ik hier niet goed gedaan? 🌸
Ik heb deze in de slowcooker gemaakt…heerlijk!