Smulwok met pompoenchutney
Zeer lekker, deze smulwok, voor een door-de-weekse dag. Je kunt de berlotti bonen vooraf weken en koken. Daarna is het een kwestie van wat snijwerk en lekker wokken! Het recept voor de pompoenchutney vind je hier. Je kunt i.p.v pompoenchutney ook gekookte zilvervliesrijst gebruiken of gekookte Quinoa. Hanteer één vol kopje per persoon. Dit recept is goed voor twee borden.
Dit heb je nodig:
- 100 gram wortel, in kleine blokjes gesneden
- 100 gram peterselie in stukjes/fijn geknipt
- een kleine rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- een kleine prei, in kleine ringen gesneden
- twee eetlepels ras el hanout kruiden
- 125 gram feta, in stukjes
- 300 gram geweekte/gekookte berlotti bonen, uitgelekt
- snufje keltisch zeezout
Voor de side dish:
- pompoen chutney of zilvervliesrijst/Quinoa ( zie toelichting hierboven
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Wok deze aan met wat kokosolie in de wok, ongeveer 15 minuten onder voortdurend roeren. Serveer met pompoenchutney of zilvervliesrijst/Quinoa.