Pompoen- notentaartje

Wat kunnen we zoals doen, met pompoen? Nouwwww….heul veul 😉 ! Wat dacht je van deze overheerlijke taart? Of nou ja, taartje, het heeft een bescheiden maatje, wat het ideaal maakt voor gewoon even lekker tussendoor, voor de visite, voor het weekend, voor….nou ja, vul het zelf maar in!

sam_8247

Ik heb gebruik gemaakt van de oranje ( hokiado) pompoen, maar je kunt uiteraard iedere pompoensoort gebruiken die je wenst!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 200 gram gemengde noten ( ik heb cashew, hazelnoten, amandelen en walnoten gebruikt)
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • anderhalve eetlepel fiberfin of psyllium*
  • 30 gram kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee eieren

( * dit wordt toegevoegd voor meer elasticiteit en stevigheid van de bodem. Kun je het niet vinden, dan kun je ook 50 gram havermout ( droog) toevoegen, met 10 ml water)

Voor de topping:

  • 300 gram gekookte pompoen in de schil + stukjes pompoen
  • 200 gram havermout ( droog)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een klein rond bakblik ( 18 cm) met bakpapier.

sam_8250

Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een fijne massa, en stort in het bakblik, smeer gelijkmatig uit. Maal vervolgens de 300 gram pompoen met de havermout tot een gladde massa en stort op de bodem, smeer mooi uit. Garneer de stukjes pompoen er overheen, en druk deze lichtjes in. Bak de taart ( of taartje) in het midden van de oven  gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

sam_8248   sam_8249

 

2 Reacties op “Pompoen- notentaartje

  1. Hoi Monigue, kun je ook gemalen lijnzaad met beetje water gebruiken als vezelrijk bindmiddel?
    Ik gebruikte het in mn zwarte bonen brownie, je proeft er niets van;)
    Vriendelijke groet, jolanda
    Ps keuke informatieve site trouwens,

    • dag jolanda!
      Ik denk van wel, zelf nog nooit geprobeerd…maar go for it! 😉 Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *