Kikkertjes

Ik ben dol op peulvruchten. Ze zijn knettergezond, veelzijdig, goedkoop maar vooral ontzettend lekker. Toch worden ze niet erg veel gegeten wat best vreemd is. En als ze al worden gegeten komen ze uit een potje of blikje. Waar de nodige meuk aan is toegevoegd. Veel mensen denken, dat het ontzettend tijdrovend en ingewikkeld is om zelf gedroogde peulvruchten te bereiden. Maar dat is echt een fabel. Sterker: niets is gemakkelijker! Alles wat het vraagt is een weekbadje vooraf en een kooktijd. Daar hoef je niet bij te staan, of op staan te wachten. Weken kun je in een nachtje laten gebeuren, de kooktijd kun je lekker op het vuur laten pruttelen. Een kind doet de was.

sam_8212

Ze zijn vooral spotgoedkoop. Zelfs biologische zijn een schijntje vergeleken met de potten, zakken en blikken peulvruchten. En dan ook nog eens echt zoveel malen gezonder. Wat let je, om op avontuur te gaan met gedroogde verse peulvruchten? Maak bijvoorbeeld deze zeer eenvoudige muffins eens met gedroogde kikkererwten!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram geweekte, gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • 250 gram havermout ( droog)
  • twee bananen
  • ceylon kaneelpoeder ( circa een theelepel)
  • 15 gram bakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet een muffintray klaar, of gebruik vuurvaste ovenkommetjes. Knip een vel bakpapier in stukken en bekleed de muffintray of kommen met steeds een velletje bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de kommen of vormpjes goed vol met een lepel. Bestrooi wat extra met kaneel. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongebeer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

sam_8210

2 Reacties op “Kikkertjes

  1. Als verzamelaarster van kikkertjes ga ik dit natuurlijk zeker maken. Maar ik denk niet dat ik deze kikkertjes ga bewaren.

  2. Ik heb deze net met succes gemaakt. Ik heb wel wat water toegevoegd aan het beslag omdat het te droog werd. En ik heb er rozijnen aan toegevoegd en dat heeft goed uitgepakt, ze zijn heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *