Moringa paprikasoep
Superbijzonder, deze verrukkelijke en vooral knetter-de-knettergezonde soep. Je kunt zowel verse moringa als de moringa poeder bestellen via www.moringasfinest.nl Meer lezen over moringa? Klik hier, en voor een review over de verse moringa hier.
Deze verkwikkende soep is ideaal voor als je wel wat extra energie kunt gebruiken, of bijvoorbeeld na het sporten. Daarnaast heeft het een versterkende werking op het immuunsysteem, wat wel van pas komt als de herfst/winter zijn intrede weer doet. In de soep maak ik in plaats van bouillon gebruik van gedroogd moringablad ( poeder) Dit geeft de soep niet alleen een zeer voedzame staart, maar ook een bijzondere smaak. Om de soep extra te garneren/voedzamer te maken kunje wat verse moringa gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het recept geeft twee flinke kommen soep.
Dit heb je nodig:
- een kleine rode, en een kleine oranje paprika, in kleine stukjes gesneden
- zes trostomaatjes, in stukjes
- twee eetlepels moringa bladpoeder
- een ui, fijn gesnipperd
- een verse teen rauwe knoflook, gesnipperd
- twee eetlepels Mexicaanse kruiden
- een flinke scheut tamari of sojasaus ( kies de gefermenteerde varianten uit de biowinkel, liefst met minder zout)
- 400 ml water
Om te garneren:
- vers moringablad ( optioneel)
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een pan, en breng al roerende aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur laag draaien en 5 minuten laten doorkoken. Zet de staafmixer er kort in, zodat er nog een ” bite” achterblijft of pureer indien gewenst de soep geheel glad. Eventueel garneren met vers moringablad.