Meringue schuimpjes
Wat een heerlijke versnapering, en dat klaar binnen nog geen 20 minuutjes! Het lijkt bijna een grapje, maar dat is het echt niet! Deze verrukkelijke schuimpjes kun je zo weg knabbelen uit het vuistje, of ter garnering gebruiken op taart, koek, en gebak. Suikervrij, omdat er met stevia en erythritol wordt gezoet! Wat is meringue nu eigenlijk?
Dit heb je nodig:
- drie eiwitten
- drie eetlepels erythritol suiker + twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
- een half theelepeltje vanille bourbon
Eventueel voor andere kleurtjes:
- diverse soorten groentepoeders, cacaopoeder, ceylon kaneelpoeder enz ( gemiddeld een eetlepel)
Zo maak je het:
Klop suikers, vanille en eiwitten met de handmixer goed stijf. De kom moet omkeerbaar zijn. Vul een spuitzak met kartelmond met de eiwitschuim. Spuit direct in de baklift mooie toefjes. Bak de meringue op 100 graden in 10-12 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Wil je ze gekleurd? Voeg er dan wat natuurlijke kleurstofjes ( zie hierboven) aan toe!
Als ik durf meringue maken in de Airfryer, (Philips grote) dan blazen de meringues omhoog en is het werk verwoest
Net geprobeerd, hier zelfde resultaat. Dat wordt air fryer uitkrabben…
Met een klein bakplaatje voor airfryer heb je dit probleem niet.