Meringue schuimpjes

Wat een heerlijke versnapering, en dat klaar binnen nog geen 20 minuutjes! Het lijkt bijna een grapje, maar dat is het echt niet! Deze verrukkelijke schuimpjes kun je zo weg knabbelen uit het vuistje, of ter garnering gebruiken op taart, koek, en gebak. Suikervrij, omdat er met stevia en erythritol wordt gezoet! Wat is meringue nu eigenlijk?

Een meringue is een zoete lekkernij die bestaat uit gedroogd schuim, met stijfgeklopt eiwit en suiker als belangrijkste ingrediënten. Ook een laag eiwitschuim op bijvoorbeeld gebak wordt meringue genoemd. Je kunt aan het stijf geklopte eiwitschuim talloze lekkere toevoegingen doen zoals cacaopoeder, vanille bourbon en kaneel. In de oven gebakken kosten ze nogal wat tijd, maar in de airfryer is het binnen 10-12 minuten gepiept!
sam_9597
Ik heb er wat gedroogde bietenpoeder aan toegevoegd, zodat sommige schuimpjes een grappige nuance krijgen in kleuren. Je kunt er ook spinaziepoeder aan toevoegen of gele erwtenpoeder!

Dit heb je nodig:

Eventueel voor andere kleurtjes:

  • diverse soorten groentepoeders, cacaopoeder, ceylon kaneelpoeder enz ( gemiddeld een eetlepel)

sam_9596

Zo maak je het:

Klop suikers, vanille en eiwitten met de handmixer goed stijf. De kom moet omkeerbaar zijn. Vul een spuitzak met kartelmond met de eiwitschuim. Spuit direct in de baklift mooie toefjes. Bak de meringue op 100 graden in 10-12 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

sam_9595

Wil je ze gekleurd? Voeg er dan wat natuurlijke kleurstofjes ( zie hierboven) aan toe!

sam_9594

 

 

3 Reacties op “Meringue schuimpjes

  1. Als ik durf meringue maken in de Airfryer, (Philips grote) dan blazen de meringues omhoog en is het werk verwoest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *