Met weinig veel trakteren!

Soms krijg ik erg leuke uitdagingen. Zoals onlangs. De webwinkel www.natuurwinkel.com  stuurde mij een paar leuke biologische producten toe met de vraag ” kun jij hiermee toveren?” 😉  Nu kan ik niet toveren, maar ik kan wel aardig wat doen met heel weinig middelen. Ik hou erg van uitgedaagd te worden in mijn recepten. Ik ben continu aan het experimenteren, waar soms de meest geweldigste recepten uit voortkomen. En soms verbaas ik mezelf. Velen vragen mij ” Hoe krijg je het toch steeds bedacht?” Daar heb ik ook geen antwoord op. Het is er denk ik gewoon. Wat vooral zeer belangrijk is, is de nodige liefde erin stoppen. Als je liefdeloos maar wat aan staat te modderen in de keuken, zullen al je baksels, zelfs vol met meuk ( waardoor het vrijwel niet kan mislukken) nooit echt de ” WOW” factor krijgen. Veel liefde en veel passie heb je voor dit werk wel nodig. En vooruit, ook een druk en chaotisch brein 😉

SAM_2433

 

Afijn: het toegestuurde pakje bestond uit een aantal leuke ingrediënten waar ik direct al een top recept in zag. Ik hield zelfs nog wat producten over, omdat deze overbodig waren in het recept. Met deze overige producten ga ik weer wat anders verzinnen 😉 Ik heb van een paar ingrediënten deze heerlijke, wat zeg ik, verrrrrrukkelijke knettergezonde taart gemaakt. Het fijne van dit recept is, dat het niet moeilijk is om te maken, en je de meeste ingrediënten altijd wel in huis hebt. Omdat de taart GEEN meel bevat, kost het ook niet zoveel. De taart is heerlijk smeuïg en vrij van suiker en andere zoetmiddelen. Het bevat ook geen niet-natuurlijke E nummers en koemelk. De taart is dus geschikt voor veel mensen!

SAM_2436

Lijnzaad taart

Dit heb je nodig:

  • 150 gram lijnzaad, liefst gebroken
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • een flinke eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • een groot ei
  • drie flinke bananen, glad gepureerd
  • 150 gram verse aardbeien, in stukjes gesneden
  • een kopje geweekte biologische gedroogde cranberry’s ( let op toevoegingen! ) uitgelekt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ronde taartvorm met gekartelde hoge rand in met kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier. Gebruik liefst een vorm met een losse bodem, dit maakt het een stuk makkelijker na het bakken om de taart uit de vorm te halen. Roer het bakpoeder en de lijnzaad door de bananenpuree. Klop het ei los en roer erdoor. Spatel de rest van de ingrediënten erdoor. Stort de massa in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. De taart moet van boven mooi hard gebakken zijn. Laat op een rooster afkoelen.

SAM_2439

Je kunt alle ingrediënten( behalve het ei en het verse fruit ofcourse 😉 ) bestellen via www.natuurwinkel.com. Alles bij elkaar kost de taart in totaal  nog geen drie euro!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *