Hazelnoot schuimgebakjes

Dit is werkelijk meest simpel, om binnen nog geen half uur een paar onweerstaanbare verrukkelijke gebakjes op tafel te zetten. En let op: met maar DRIE ingrediënten! Of nou ja, vier, als we de walnoot op het gebakje mee rekenen 😉

Dit heb je nodig:

  • drie eiwitten ( bewaar de dooiers voor iets anders! )
  • drie eetlepels erythritol suikervervanger
  • 200 gram hazelnootmeel

Om te garneren:

  • Hele walnoten of hazelnoten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, en zet vier grote papieren muffin vormpjes klaar op een bakplaat. Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten goed stijf. Zodra er mooie pieken in het schuim ontstaan, de suiker al kloppende toevoegen en nog enkele minuten stevig door kloppen. Spatel met een luchtige hand het meel erdoor, maak daarbij zo min mogelijk slagen, zo blijft de massa meest luchtig.

SAM_2511

Schep de vormpjes vol met het beslag. Druk in het midden een walnoot of andere noot naar keuze. Bak de gebakjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-18 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. En klaar zijn je 100% meukvrije gezonde gebakjes! Maak de blits bij je bezoek! 😉

SAM_2513

Je kunt de hazelnoot-schuim gebakjes ook garneren, met bijvoorbeeld een ( kokosolie) créme-laagje, en stevia poedersuiker!

SAM_2572

Meng zes/zeven flinke eetlepels kokosolie ( op kamertemperatuur) samen met een eetlepel rauwe cacaopoeder of biologische magere cacaopoeder en een eetlepel erythritol suikervervanger met een mixer tot een romige massa. Vul een spuitzak met de boetseerde en spuit mooie toefjes, of spuit het gebakje vol. Bestrooi met stevia poedersuiker.

SAM_2573

 

5 Reacties op “Hazelnoot schuimgebakjes

  1. Ziet er inderdaad eenvoudig en lekker uit.
    Wat indien je rietsuiker gebruikt als zoetmiddel? Hoeveel zou je dan gebruiken?

    • lieve Desiree….probeer alles uit wat je wilt. Ik heb erythrirol als beste uit de bus uitgekozen, maar iedereen is vrij om zelf toe te voegen wat hij/zij wil. Alles valt uit te proberen. ik geef een recept die op foto staat, en zo uit de bus komt. Komen er andere toevoegingen bij, dan kan het resultaat zeer gaan verschillen of veranderen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *