Apple flower taart

Appeltaart is nog altijd de meest zelf gemaakte taart, en ook in winkels worden ze goed verkocht in allerlei varianten en soorten. Met appeltaart kun je ook heel veel kanten op. Van ouderwetse varianten ( Oma’s appeltaart) tot meest hippe appeltaarten. Ik heb afgelopen jaren ook heel veel meukvrije varianten bedacht, die je in mijn boeken kunt vinden. Ik bedacht voor het nieuwe appelseizoen ( die nu weer is aangebroken!) deze verrukkelijke maar zeer snelle en super-simpele appeltaart. Het bijzondere aan deze taart is, dat het geen meel bevat. Ik heb namelijk voor de bodem gebruik gemaakt van oud brood! Uiteraard homemade gebakken. Je kunt ieder gewenst brood gebruiken. Brood uit de biowinkel gekocht is ook geschikt. Ik heb voor dit recept een speltbrood ( bevat dus gluten uit de biologisch/dynamische speltmeel) gebakken. Je kunt uiteraard ieder gewenst brood bakken, ook vrij van gluten. Zo heb ik ook een variant gemaakt met een brood gemaakt van boekweit en 100% glutenvrij haver. Deze taart is ook bijzonder te noemen, omdat het zeer weinig ingrediënten bevat. Meer dan appels, wat rode besjes, brood, melk, stevia/erythrirol en eieren heeft deze taart niet nodig, met wat ceylon kaneelpoeder en vanille bourbon uitgezonderd 😉  Goddelijk lekker!

Dit heb je nodig:

  • een heel homemade brood , liefst een dag oud ( ik heb dit recept gebruikt)
  • 250 ml haver of andere melkvervanging
  • een flinke eetlepel erythritol suikervervanger + een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • twee grote eieren
  • drie/vier appels, gewassen en in de schil gelaten, in mooie parten gesneden
  • een kopje rode bessen
  • ceylon kaneelpoeder
  • vanille bourbon

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak een prop van een vel bakpapier en haal de prop weer uit elkaar, bekleed de vorm met het papier.

SAM_2575

Scheur het brood in kleine stukken boven een grote kom. Voeg de eieren, melk en suiker toe en kneed met de hand alles tot een stevige massa. Stort de massa uit in de vorm en maak een mooie opstaande rand. Beleg de stukken appel in een ronde waaier in de bodem. Bestrooi royaal met kaneel en vanille en strooi tot slot de besjes er overheen. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. De rand moet mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen. Haal de taart voorzichtig uit de vorm, en verwijder het papier, zet de taart weer terug in de stenen vorm of gebruik een mooi bord.

SAM_2576

Heerlijk geurende taart!

SAM_2581

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *