Mie nestjes glutenvrij

Soms ben ik jaren bezig met een recept. Ondanks vele, VELE pogingen, mislukt het steeds, en dat kan voor een strebertje als ik behoorlijk frustrerend zijn. Zeker als de vragen blijven komen, of ik een bepaald product meukvrij na kan maken. Dit was het geval met mie-nestjes. Je kent ze wel, die bij elkaar geperste tarwe-of andere meuk, waar bijvoorbeeld vermicelli voor in de soep van wordt gemaakt, of noodles soep. Ik ontdekte onlangs, bij puur toeval, dat je zelf mie kunt maken in de airfryer! Met….zoete aardappelen!

img_9493-1024x768

Je hebt er wel een spirelli snijder voor nodig. Dit zijn een soort ” puntenslijpers” waarmee je allerlei groente tot spagettislierten kunt snijden. Er zijn veel verschillende, maar ik kan je deze spirelli multi-snijder van harte aanbevelen. Deze kan erg veel, en is heerlijk om mee te werken.

Dit heb je nodig:

  • circa vier zoete aardappelen, gewassen en in de schil, goed droog deppen

Zo maak je het:

Maak slierten van de zoete aardappelen met een spirelli snijder. Doe de slierten in de baklift en stel het patat-programma in ( 200 graden, 20 minuten) Laat de mie nestjes na het bakken in een schaaltje verder drogen.

sam_8758

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *