Vegan linzen saté

Deze balletjes zijn binnen 30 minuten klaar! Zonder bakproduct! Smaakt heerlijk met homemade pindasaus. Deze maak je ontzettend eenvoudig door homemade pindakaas met wat water te verwarmen. Klik hier om naar een traditioneler pindasaus recept te gaan. Heb je een pinda-allergie? Ook daarop heb ik wat bedacht 😉 Klik hier om naar het vet en pinda/notenvrije recept te gaan!  De balletjes komen er heerlijk krokant uit!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram biologische tempeh in stukjes gesneden
  • een flinke scheut biologische sojasaus met minder zout of tamari, of homemade ketjap manis 
  • een theelepel Mexicaanse kruiden of andere lekkere kruiden naar keuze
  • een snufje Keltisch zeezout
  • 250 gram gekookte linzen, uitgelekt
  • 75 gram havermout ( droog)

Zo maak je het:

Zet de tempeh in de sojasaus en laat kort staan. Maal deze daarna met alle andere ingrediënten in de keukenmachine tot een deegbal. Draai hier kleine balletjes uit. Rijg steeds drie balletjes aan een sja-slik prikker en leg deze op het rooster in de baklift. Zet de airfryer aan op de vleesstand ( 180 graden, 25 minuten) en hou het tussendoor in de gaten. Keer de sjasliks eventueel halverwege even om. Lekker met pindasaus!

sam_8726

Je kunt de balletjes ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 180 graden ( hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de saté in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren.

sam_8725

Uiteraard ook verrukkelijk als snack-balletje bij de borrel!

sam_8732

 

2 Reacties op “Vegan linzen saté

  1. klinkt goed en ook nog gezond, wat wil je nog meer? Fijn dat je nu recepten plaatst die in de airfryer kunnen!

  2. Echt lekker en authentiek,
    zelf doe ik 4 theelepels gemalen venkelzaad toevoegen aan deze marinade.
    Dit geeft het geheel net een vleugje meer oosters karakter.
    Mvg,
    Bon Appetit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *