Pindasaus

Al sinds mijn kinderjaren ben ik er dol op, pindasaus. Ik herinner mij nog goed, dat wij in de buurt een snackbar hadden, die een geheim familierecept had om hun pindasaus te maken. My -oh my, wat was die pindasaus lekker en daarom ook razend populair. Ik heb daarna nooit meer echt zo’n lekkere saus geproefd, totdat ik alles zelf begon te maken. Pas toen ontdekte ik, dat deze beroemde saus ook vast met veel liefde en pure ingrediënten werd gemaakt. Het is eigenlijk super-simpel! Je kunt uiteraard het zo bont maken als je wilt, door het pittiger of milder te maken, maar dit heerlijke recept is zo klaar en on-wijs-niet-normaal-lekker! 😉 Ik maak gebruik van mijn eigen homemade pindakaas, dit geeft het beste resultaat. Klik hier om te lezen hoe je dit maakt. Wil je het liever nog sneller? Dan kun je in de biowinkel ook pindakaas vinden die enkel bestaat uit pinda’s.

Dit heb je nodig:

  • een sjalotje, fijn gesnipperd
  • een halve teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetkepel baharat kruiden
  • een eetlepel ras el hamout kruiden
  • een eetlepel gedroogde nasikruiden ( optioneel)
  • zeven flinke volle eetlepels homemade pindakaas 
  • een flinke eetlepel arrowroot
  • twee eetlepels water
  • eventueel nog een klein mespuntje keltisch zeezout toevoegen, ik heb het achterwege gelaten
  • twee/drie druppels stevia ( optioneel, ik vind een zoete saus erg lekker, maar het hoeft dus niet! )

Zo maak je het:

SAM_3783

Gebruik liefst een gietijzeren pan. Bak de ui, knoflook en de kruiden op middelhoog vuur glazig, tot het vocht vanzelf vrijkomt. Maak een papje van de arrowroot en het water. Zodra alles aardig begint te koken, de pindakaas erbij roeren. Blijf goed door roeren tot er een gladde saus ontstaat.

SAM_3787

Wil je een vrij gladde, vloeibare saus houden, kun je de arrowroot achterwege laten. Voor een dikkere saus voeg je het papje toe en blijf je roeren tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *