Going bananas bread
Goddelijk, zo kun je dit bananenbrood gerust noemen. Het is super-eenvoudig om te maken, en een ideaal recept als je fruit overhoudt op de fruitschaal 😉  100% meukvrij, geschikt voor veganisten.
Dit heb je nodig:
- zes bananen
- twee appels, gewassen en in de schil gelaten
- drie peren, gewassen en in de schil gelaten
- 400 gram volkoren boekweitmeel
- twee en halve eetlepels psyllium
- twee eetlepels wijnsteenbakpoeder
- een kopje cacaonibs
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, maak van een vel bakpapier een prop, en haal de prop weer uit elkaar. Bekleed met het verkreukte bakpapier een vierkant bakblik. Pureer in de keukenmachine het fruit tot een gladde massa. Meng de droge ingrediënten ( behalve de nibs) door elkaar. Voeg het fruit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een stevig deeg/beslag. Roer tot slot de nibs erdoor.
Stort alles in het bakblik. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Je kunt het brood verrijken met tal van lekkers, zoals noten, zaden en pitten!
kun je het psyllium ook vervangen voor wat anders
jazeker, door fiberfin en/of wat kokosmeel. Succes!