Groente knapsels

Als we denken aan snacks, komen we al snel op zoete en hartige kant en klaar producten die vrijwel altijd zijn volgepropt met suiker, transvet en andere vervelende kunstmatige meuk. Ook komen we betrekkelijk weinig groente-snacks tegen, behalve de snack tomaatjes en komkommertjes en paprika’s. Terwijl we juist veel meer groenten zouden moeten eten. We eten alleen al in Nederland gemiddeld per persoon nog geen 100 gram per dag. Dat kan en MOET uiteraard beter. Als we onze tussendoortjes gaan aanpassen, kan dit al een zeer grote stap in de juiste richting betekenen.

Het is allemaal gelukkig ook niet zo moeilijk en ingewikkeld om zelf echt gezonde snacks te maken. Deze knapsels zijn bijvoorbeeld in nog geen uurtje gemaakt en gebakken. Ze leveren een enorme sloot aan nuttige, essentiële voedingstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. Je kunt ze niet alleen eten als snack, maar ook bij het ontbijt, de lunch en diner. Ze zijn heerlijk hartig en licht verteerbaar.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram biologische fijne soepgroente of restanten groenten naar keuze
  • twee grote verse eieren, losgeklopt
  • drie eetlepels veganistische strooikaas lof gewone strooikaas *
  • een flinke scheut tamarisaus
  • ( * je kunt ieder ander gewenste kruidenmixen en specerijen gebruiken)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Stort de massa op de bakplaat en verdeel. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen, en maak vervolgens stukjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *