Groente tulband ( Vegan)

Met groenten kunnen we alle kanten op. Ook op gebied van bakken. Ik zou JUIST op gebied van bakken zeggen, iets wat heel veel mensen niet weten. Bakken met groente is niet alleen lekker en gezond, het is ook goedkoop en erg gemakkelijk toe te voegen. Groenten geven een baksel tevens veel textuur en kleur.

Je zult vast niet één / twee / drie denken aan een groente vulling bij een tulband, maar probeer het eens! Je zult verbaasd zijn. Dit recept is super eenvoudig, bevat vrij weinig ( moeilijk verkrijgbare) ingrediënten en is supersnel klaar. Het is een lekkere en zeer voedende tulband. Geschikt voor een warme maaltijd, ontbijt en lunch, maar ook ” in between”. Geschikt voor veganisten.

Er zitten gekookte aardappelen in dit recept. Eet je liever geen aardappelen? Dan kun je deze 1:1 vervangen met zoete aardappelen in de schil, koolraap in de schil, of pastinaak in de schil. Onthoud wel dat dit andere kleuren en smaken kan opleveren. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een zakje ( 400 gram) biologische soepgroente. Je kunt ook voor 400 gram andere groenten kiezen. Je kunt bijvoorbeeld restjes opmaken. De tulband is ontzettend smeuïg ! Daardoor kan het ook op brood worden uitgesmeerd.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels MO’S FINEST CHEEZY MIX
  • twee eetlepels MO’S FINEST VEGGIE MIX
  • een eetlepel kerrie masala
  • een halve theelepel Keltisch zeezout
  • 500 gram gekookte aardappelen, uitgelekt of andere opties ( zie toelichting hierboven)
  • 400 gram biologische soepgroenten of andere opties ( zie toelichting hierboven
  • 250 ml water

Om te bestrooien ( optioneel)

  • veganistische strooikaas ( klik HIER om naar het recept te gaan)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Gebruik een middelgrote tulbandvorm. Vet het middenstuk in met wat kokosolie. Knip in het midden van een vel bakpapier een rond gat en druk het vel in de vorm. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Blijft het allemaal nog wat té stroef, zodat de machine wat moeite heeft met malen, voeg dan al draaiende iets meer water toe maar let op dat je het niet te nat maakt.

Stort de massa in de vorm en verdeel. Tik de vorm een paar keer goed op het aanrecht aan. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.

Bestrooi de tulband royaal met de Vegan strooikaas.

 

 

 

Een reactie op “Groente tulband ( Vegan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *