Maak zeer eenvoudig zelf gestampte muisjes!

Buitenlanders schijnen er stapelgek op te zijn: ” onze” gestampte muisjes . Nee, dat zijn geen echte muizen die fijn worden gestampt, dit is niets meer of minder dan suiker met anijs. Het is dan ook geen gezond iets om iedere dag te eten, maar gelukkig kun je het zelf zeer eenvoudig maken, en dan ook nog eens veel gezonder! Je kunt het namelijk ook geheel suikervrij maken. HUH?

HOE DAN? Nou, zeer simpel met BIOLOGISCHE ERYTHRITOL  en anijszaad of anijspoeder. Meer niet? Nee, meer niet! Wil je meer lezen over erythritol? KLIK DAN HIER. Je kunt het beste voor zowel anijszaad als poeder kiezen voor het beste resultaat. Dit kun je beiden in de biowinkel kopen. Ik wil benadrukken dat deze suikervrije gestampte muisjes wel gezond is, maar dat dit NIET  betekent dat het ongelimiteerd gegeten kan worden. Ook erythritol kan bij een overconsumptie vervelende klachten opleveren als rommelende darmen en diaree. Eet dus niet meteen het hele potje leeg omdat je denkt dat het calorie-arm en gezond is.

Het maken is simpel: gooi 400 gram biologische erythritol samen met vier eetlepels anijspoeder in de blender en maal tot een fijne poederige massa. Om de smaak van gestampte muisjes extra kracht bij te zetten kun je er nog een theelepel anijszaad aan toevoegen en dit door het poeder roeren. Bewaar de gestampte muisjes in een goed afsluitbaar glazen potje in de kast.

Een reactie op “Maak zeer eenvoudig zelf gestampte muisjes!

  1. Kun je hier ook anijsmelk mee maken?
    (“Slaapmutsje”)
    Heb ik ook nog een vraag betreffende de Montana airfryer als het hier ook kan? We zijn er echt heel blij mee, kan alleen geen info vinden over de bijgeleverde metalen accessoires en hoe die veilig in de airfryer te gebruiken. Groetjes Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *