Munt-kwarktaart
Ik werk 100% koemelkvrij. Maar soms maak ik een uitstapje voor degenen die wel, net als ik biologisch/dynamische zuivelproducten gebruiken. Dit is weer zo’n verrukkelijk uitstapje 😉 Ik ben dol op kwark. Ik eet het veel omdat ik fanatiek sport en verder erg actief ben. Mijn lichaam vraagt om wat meer. Ik ben verzot op biologisch/dynamische kwark.
Deze kwark kun je alleen in de biowinkel kopen. Je kunt voor dit recept ook geitenkwark gebruiken. Deze vind je ook terug in de biowinkel. Je kunt ook kiezen voor rauwmelkse geiten of schapenkwark. Kijk in de biowinkel voor de vele mogelijkheden. Uiteraard kun je ook voor gewone kwark kiezen. Ik adviseer echter wel voor biologische varianten te gaan. Andere lekkere opties om te gebruiken in dit recept zijn kefir ( homemade) Â yoghurt en Skyr ( deze vind je ook biologisch in de biowinkel) Gebruik goede, lobbige zuivel.
Ik heb de taart wat opgeleukt met verse plakjes kiwi, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook voor ander lekker vers fruit kiezen, zoals aardbeien ( in het seizoen) of banaan. Je kunt er ook nog wat extra kokosrasp overheen strooien, of wat amandelschaafsel.
De taart heb ik gezoet met de druppels van www.greensweet-stevia.nl  Zij hebben vele heerlijke pure smaken druppels, waaronder munt. Deze druppels worden gemaakt met pure extracten. Klik hier om de munt variant te bestellen, of….kijk even hieronder, want er is op dit moment een erg leuke actie!
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 100 gram havermout ( droog)
- 100 gram zonnebloempitten
- een eetlepel greensweet stevia sweet Xtra
- 10 druppels greensweet-stevia muntÂ
- 200 ml water ( indien nodig, iets meer toevoegen)
Voor de kwarktopping:
- 600 gram biologisch/dynamische kwark of andere opties ( zie boven)
- 2 gram Agar Agar ( poeder)
- 12 druppels greensweet-stevia munt
- twee kiwi’s in plakjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een hoge ronde vorm ( 20 cm) in met avocado olie of kokosolie, en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een homogene massa. Stort in de vorm en druk aan tot een stevige ronde bodem. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf goed controleren.
Doe de kwark in een steelpan en voeg de rest toe, laat alles onder voortdurend roeren koken. Schenk de kwark op de bodem. Verdeel de kiwiplakjes er overheen. Laat enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.
OPGELET!
De greensweet druppels zijn in de zomeraanbieding! Je betaalt nu geen € 9,95, maar € 4,95 voor de druifvariant en € 6,95 voor de munt , beiden 50 ml !!
KLIK HIER om de druif direct te bestellen
KLIK HIER om de munt direct te bestellen
OP = OP!