Pom pouce

Met een klein beetje gepaste trots stel ik jullie voor aan mijn nieuwste hersenspinsel: de POM POUCE 😉 Zoals de meesten inmiddels weten, ben ik verslaafd aan pompoen. Ik eet ze het gehele jaar door, maar als de pompoentijd weer aanbreekt ( zo in Augustus) dan maakt mijn hart weer blije sprongetjes. In het seizoen zijn ze echt op hun best. Ik ben vooral verzot op de kabocha pompoen, beter bekend als ” de donkergroene pompoen”. Deze is heerlijk zoet, en melig van smaak en textuur. Ik kan er iedere dag van genieten.

SAM_2666

Ik eet ze dus iedere dag, maar ik bak er ook vrij veel mee. Ik kwam opeens op het leuke idee, om er een ” pom pouce” van te maken. Het idee ontstond toen de kleine dreumes van een kennis van mij zich versprak. Hij bedoelde tom pouce maar zei pom-pouce. Na een lachsalvo bleef het woord in mijn hoofd steken en ik bedacht een echte ” tom” pouce, maar dan gemaakt van pompoen, en dus een ” pom” pouce. Het heeft verrassend lekker uitgepakt! Bovendien geheel veganistisch en 100% meukvrij, en met maar zeer weinig ingrediënten. Probeer het zelf maar eens!

Dit heb je nodig:

( voor ongeveer vier pom poucen)

  • een kleine hokiado pompoen, in stukken gesneden, met schil, koken en gepureerd
  • greensweet-stevia sweet Xtra ( in totaal circa drie eetlepels)
  • greensweet Icing poedersuiker ( circa vijf/zes eetlepels)
  • 4 gram Agar Agar
  • haver of andere melkvervanging
  • pompoenpitten
  • 300 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 200 ml water

SAM_2669

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal een kwart van de pompoenpuree en doe apart in een kom. Schep nog eens twee flinke eetlepels van de pompoenpuree en doe deze in een kommetje. Roer de Agar en een eetlepel stevia sweet Xtra door de rest van de puree, doe deze in een pannetje en verwarm al roerende. Zodra de massa goed is verhit, de pan van het vuur halen en af laten koelen.

SAM_2668

Roer de havermoutmeel, water en twee eetlepels stevia sweet Xtra in een kom stevig door elkaar. Zet een kom met water klaar waar je je handen telkens even in kunt onderdompelen. Stort de massa op de bakplaat en druk met bevochtigde handen de massa uit tot een dikke plak van ongeveer 1 cm dikte. Bak de plak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2665

Snij de plak in gelijke, langwerpige vierkante stukken. Schep op één stuk wat van de pompoenpuree en druk er een andere plak bovenop. Voeg de poedersuiker toe aan de kwart pompoenpuree en schenk steeds kleine beetjes melk bij tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Besmeer de bovenkanten met het glazuur. Vul een spuitzak met de rest van de puree en spuit op de glazuur, bestrooi tot slot met pompoenpitten.

SAM_2670

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *