1-2-3 muffins ( vegan)

1-2-3…..en klaar! Ja, echt waar, deze heerlijke muffins bevatten maar drie ingrediënten! Hoe snel, lekker en gezonder wil je het krijgen?

SAM_2288

Een van de ingrediënten is havermoutmeel. Dit heb ik zelf bedacht. Door simpel  havermout in een blender fijn te vermalen tot meel, verkrijg je een veelzijdig, voedzaam en lekkere meel. En bovendien spotgoedkoop en glutenvrij! Heb je Coeliakie, kies dan voor 100% gegarandeerde glutenvrij havermout.

Dit heb je nodig:

 • 325 gram havermoutmeel
 • een flinke eetlepel koekkruiden
 • drie rijpe bananen, fijn geprakt
 • water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een muffintray of ronde vuurvaste kommetjes, bekleed deze met muffin papieren bakvormpjes. Je kunt ook een vel bakpapier in vierkante stukken knippen en deze in de vormpjes van de muffintray drukken en vullen met het beslag.

SAM_2656

Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar en voeg kleine beetjes water toe tot de massa smeuïg en homogeen is geworden. Schep met een lepel de vormpjes goed vol. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2659

 

Een reactie op “1-2-3 muffins ( vegan)

 1. Beste,

  Sinds kort gebruik ik recepten van je site.
  Wij hebben een histamine arm dieet. En soms met wat aanpassing kan ik veel recepten gebruiken. Erg blij mee. kun je banaan ook vervangen door iets anders? Bijvoorbeeld appel? Wij kunnen allebei geen banaan verdragen.

  Groet Janet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *