eier mandjes

Nu dat de eier-crisis weer lijkt te zijn overgewaaid, eten we weer volop eieren. Sterker nog, de eier-consumptie steeg zelfs t.o.v voor de eier-crisis. Eieren mogen weer. Ik eet zelf ook eieren. Wel koop ik ze vers bij de boer. En als deze niet voorradig zijn koop ik demeter eieren in de biowinkel. Dit doe ik al jaren en dus was de crisis voor mij persoonlijk niet relevant.

SAM_2429

Eieren passen in een gezonde, en dus meukvrije leefstijl. Er wordt nog altijd hevig gediscussieerd over het ” cholesterol-dingetje”.  De wetenschap is er nog niet echt over uit. En blijft het dus ergens in het midden hangen. Ondertussen zeg ik: eet gerust een vers eitje, maar net als alles, met mate. Eieren kun je perfect overal in verwerken. Zoals in deze eier-mandjes. Ze bevatten maar vier ingrediënten. En zijn bijzonder gemakkelijk om te maken.

SAM_2653

Dit heb je nodig:

( voor zes eier mandjes, één mandje per persoon)

SAM_2654

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de stevia door de meel. Splits de eieren, zorg dat dat de dooiers heel blijven. Ik splits bijvoorbeeld de eieren en bewaar de hele dooier terug in een gebroken eierschaal, deze kun je in een eierdoos zetten. Roer het eiwit door de meel. Voeg steeds beetjes water toe tot de massa verandert in een mooie soepele deegbal. Verdeel de bal in zes stukken en draai er tussen de handen balletjes van, druk deze plat op de bakplaat. Maak in het midden een kuiltje en laat de dooier er voorzichtig in glijden. Bestrooi royaal met kaneelpoeder. Bak de mandjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren,

SAM_2651

Omdat ze zo voedzaam zijn, kunnen deze mandjes ook worden gegeten als ontbijt! Erg leuk bijvoorbeeld op een paastafel!

 

 

 

Een reactie op “eier mandjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *