Pompoen ovenschotel ( vegan )

Lekker, voedzaam, veganistisch en snel klaar…..als dit je allemaal erg aanspreekt, is dit verrukkelijke recept wellicht ideaal voor jou. Het is snel klaar te maken, bevat weinig ingrediënten en kan met of zonder bijgerechten worden gegeten. Het is bijvoorbeeld erg lekker bij quinoa , zilvervliesrijst of volkoren pasta’s. Deze schotel is goed voor drie personen.

Dit heb je nodig:

  • een flespompoen, in de schil, gekookt en uitgelekt ( je kunt uiteraard ook een ander ras pompoen gebruiken )
  • een ui, fijn gesnipperd
  • drie eetlepels MO’S FINEST SMOKEY SPICE MIX of andere lekkere kruiden
  • 375 gram tofu
  • 400 gram havermout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200*C, vet een ovenschaal in met zuivere kokosolie. Pureer in de blender de tofu, kruiden en pompoen , stort uit in een kom, en spatel de uisnippers en havermout erdoor. Stort in de ovenschaal en verdeel. Bestrooi de schotel met kruiden. Bak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren.

 

 

Een reactie op “Pompoen ovenschotel ( vegan )

  1. Hoi,

    Ziet er echt heerlijk uit !
    Je gebruikt havermout .. Maar is er een alternatief (geen graan) of is het dan niet zo smeuig meer ?

    Groetjes
    Nathalie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *