Pompoen patat met saus
Verras je kinderen ( en uiteraard jezelf) eens met deze ontzettend lekkere pompoen frieten uit de oven!!!!!!!Zeer eenvoudig om te maken. Je kunt iedere soort pompoen gebruiken, maar ik adviseer een flespompoen te gebruiken.
Dit heb je nodig:
- een grote of twee kleine flespompoenen, gewassen en in de schil
- olijfolie
- drie eetlepels kerrie masala
- een snufje ketisch zeezout
Voor de saus:
- 250 gram flespompoen, kort gekookt ( 15 minuten) in de schil
- een flinke scheut bruine rijstazijn of gewone azijn
- een eetlepel bieslook
- een eetlepel tijm
- 25-35 ml water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in frieten. Bewaar 250 gram voor de saus. Doe de 250 gram in een pan met water en kook 15 minuten, giet af. Doe de frieten in een grote kom, en schenk een flinke scheut olijfolie op de frieten, en voeg het zout en kerrie toe. Hussel dit goed door elkaar, zodat de frieten goed in de olijfolie liggen. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en verdeel de patatten . Bak de patat in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
Pureer de gekookte pompoen, azijn en kruiden met het water in de keukenmachine tot een gladde romige saus. Is de substantie nog wat te dik, voeg er dan nog een klein beetje water aan toe. Smullen maar!
Beste Moniek, ik lees dat jij olijfolie gebruikt voor de pompoenfrieten. Regelmatig lees ik dat je olijfolie beter niet kan verhitten. Beter om kokosolie, ghee of roomboter te gebruiken. Hoe denk jij daar over.
De info heb ik oa uit het boek van Ard Pisa(als Angelina Jolie wist….)
Dit vroeg ik mij dus ook al af…
Klinkt goed! Kan dit ook in de airfryer?