Power pizza
Pizza…ik ben er dol op. Ik maak ze altijd zelf, want van de kant-en-klare meuk wordt ik niet vrolijk, en bovendien zijn ze zelf gemaakt 10 x lekkerder. Dit keer heb ik een zeer bijzondere pizza bedacht. Niet allen de bodem is erg bijzonder, ook de topping is anders dan anders. Dankzij de vele bruikbare voedingsstoffen kun je deze pizza gerust ee power-pizza noemen. Het is een geweldige bron van eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Zeker na het sporten, of voor menen die wel wat extra’s kunnen gebruiken, is deze pizza een ideale aanvulling.
De bodem is licht knapperig. Het is geen super-krokante bodem als je wellicht gewend bent, maar niet minder lekker. Ik heb gebruik gemaakt van mijn eigen bedachte superfood-meelmix.
- 500 gram bruine amandelen
- 500 gram para noten
- 500 gram pompoenpitten
- 500 gram zonnebloempitten
- 250 gram lijnzaad
- 250 gram chiazaad
- 750 gram gierst
Dit heb je nodig:
Voor de bodem
- 400 gram superfood-meelmix ( zie toelichting hierboven)
- een vers ei
- twee eetlepels MO’S FINEST CHEEZY MIX
- 150 ml water
Voor de topping
- drie eieren los geklopt
- twee gekookte tomaten in stukjes gesneden
- 125 gram biologische tomatenpuree
- 150 gram geitenkaas ( liefst een spread, maar kaas kan ook , in stukjes gesneden)
- vegan topping ( KLIK HIER voor het recept )
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185*C. Bekleed een ronde bakplaat ( pizza plaat ) of ronde platte bakvorm met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de boden in een kom stevig door elkaar tot een homogene massa. Stort op de plaat en smeer zo dun mogelijk uit. Hoe dunner je dit uitsmeert, hoe knapperiger de boden zal worden. Bak in het midden van de oven de bodem in ongeveer 25 minuten gaar.
Bak ondertussen een omelet van de drie losgeklopte eieren. Haal de bodem uit de oven en besmeer de bodem met de tomatenpuree. Bestrooi deze laag met wat van de vegan topping. Leg de omelet erop, en verdeel de rest van de topping , de stukjes geitenkaas en de tomaten stukjes over de omelet. Schuif de pizza terug in de oven en bak deze af, tot de kaas volledig is gesmolten.
Je kunt, als je wenst, de pizza nog wat bestrooien met Keltisch zeezout en / of andere lekkere kruiden en specerijen!
Mijn jou site gevonden ziet er allemaal zo goed uit vanmorgen eerst alles gelezen over de pompoenen reuze interessant en morgen ga ik daar zeker wat mee doen
Nu zie ik je pizza ben daar ook heel erg voor in,maar wat is MO’S FINEST CHEEZY MIX geen idee mijn dank!!