Quinoa crust pizza
Er zijn inmiddels talloze pizza recepten in omloop. Van bloemkoolpizza tot mijn populaire spruiten pizza, het kan niet lekkerder! Toch missen al deze homemade pizza’s al snel die krokante bodem. Deze pizza is gemaakt van quinoa en lupinemeel  Dit geeft een wat krokantere korst maar ook deze bodem is niet geheel hard krokant. Maar daarom juist veel lekkerder1
Het is eenvoudig om te maken, al zit er wel wat kooktijd vooraf aan vast 😉 Maar dit kost hooguit 10 minuutjes.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 150 gram quinoa, liefst 24 uur geweekt in water ( het hoeft niet, je kunt de quinoa ook in een half uurtje weken) uitgelekt
- 175 gram lupinemeel ( gele erwtenmeel kan ook)
- een eetlepel kerrie masala
- een eetlepel ras el hanout kruiden
- 175 ml water
- een kleine theelepel ( wijnsteen) bakpoeder
Voor de topping:
- een kleine courgette, gewassen en in de schil, in kleine blokjes gesneden
- een wortel, schoon geschrapt in blokjes gesneden
- 150 gram tomatenpuree
- een eetlepel Italiaanse kruiden
- een theelepel paprikapoeder
- een eetlepel bieslook
- een theelepel rozemarijn
- een snufje keltisch zeezout
- een snufje cayennepeper
- 100 gram gekookte en uitgelekte kikkererwten
- 125 gram geitenkaasspread
Zo maak je het:
Doe de courgette en wortelblokjes in een pan met water en kook ongeveer 10-12 minuten. Giet af. Roer de kruiden en de kikkererwten door de gekookte stukjes. Verwarm de oven voor op 185 graden. Gebruik liefst een speciale pizza bakvorm, maar je kunt ook een platte ronde bakvorm gebruiken. Bekleed met bakpapier. Doe alle ingrediënten  voor de bodem in een blender ( liefst HS blender) en maal alles tot een fijne, nog vrij vloeibare massa. Giet op de plaat en smeer alles zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe krokanter. Bak de bodem in hetr midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Zodra de bodem uit de oven komt, de boden besmeren met de tomatenpuree. Verdeel vervolgens de gekookte courgette/wortelblokjes over de bodem.
Zet de pizza terug in de oven en bak 8 minuten na. Zodra de pizza uit de oven komt, de geitenkaasspread verdelen en uitsmeren terwijl het versmelt met de pizza.
Eet smakelijk! Ook koud verrukkelijk!