Review Earth Line IRRIDERM aloe Vera gel voor de probleemhuid

Zodra het voorjaar zich weer meldt, krijgen veel vrouwen het weer “ op-de-heupen”. Want, er moet weer gewerkt worden aan een zomerklaar lichaam. Dat betekent ontharen, het lichaam weer in shape brengen door de winterkilo’s eraf te trainen, zomerkleding bestellen, zonne-bescherming kopen, en de bikinilijn aanscherpen. Het is over met de pret. We moeten weer aan de bak ;(

Nu heb ik het grootste geluk, dat ik geen haar op mijn benen heb., Ik heb nog nooit in mijn leven mijn benen geschoren, want er valt niets weg te scheren. Maar, daar-in-tegen, heb ik wel enorme last van schaamhaar-groei. Het lijkt daar soms wel een pakje shag, waar de beste grasmaaier niet doorheen komt. Ik heb er een goed-hekel aan. En blijf mij dan ook een slag in de rondte scheren / harsen, ook in de wintermaanden. Op deze manier hou ik mijn grasveld mooi gemaaid 😉 Ik scheer mij vaak met een speciale bikini-scheerapparaat. Dit werkt voor mij het beste, maar mijn huid is daar echt nooit blij mee. Zoals je wellicht weet, heb ik een zeer gevoelige huid, zeker “ daar beneden”. Dus na zo’n scheerbeurt lig ik soms tot bloedend toe “ open”. Ik heb vele andere ontharingsmethoden geprobeerd, waaronder het zeer pijnlijke harsen. Dit werkte voor mij niet. Met het scheerapparaat geeft voor mij het beste resultaat. Dus moet ik mijn bloederige scheersessies maar voor lief nemen……
Ik ben op zoek gegaan, naar een middel om na het scheren mijn huid te kalmeren. Er zijn inmiddels onwijs veel potjes, tubes, zalfjes en crèmes de revue gepasseerd. Maar geen enkele hielp echt om alles te kalmeren, de roodheid te herstellen, Ik had de moed al zo’n beetje opgegeven toen een kennis mij tipte over een gel op basis van aloë Vera. Aloë Vera werkt op zich enorm goed op mijn huid, dus ik was direct geïnteresseerd. Na wat zoeken kwam ik terecht bij EARTH LINE. Daar bleek de gel van afkomstig te zijn, en dat stemde mij direct vrolijk, omdat ik een groot fan ben van deze biologisch gecertificeerde natuurlijke verzorgingslijn. Na wat heen en weer mailen mocht ik een tube gaan testen. Mijn review!

WAT IS HET?

De gel heet “ ALOE VERA IRRIDERM GEL” en dat dekt de lading meteen. De gel is bedoeld voor mensen met een snel geïrriteerde huid, probleem-huid als psoriasis en eczeem, overgevoelige huid, droge huid, vochtarme huid, en mensen zoals ik, die na het scheren meteen in vuur en vlam staan. Het heeft een herstellend vermogen. De huid is een zeer complex orgaan. Als je last hebt van overgevoeligheden, kun jij daar vast een boek over vol schrijven. Omdat ongeveer 60% van wat wij op onze huid smeren wordt opgenomen is het risico groot, dat we tal van overgevoeligheidsreacties kunnen krijgen op stofjes die in de meeste cosmetica en verzorgingsproducten zitten. De gel is overigens 100% VEGANISTISCH
Deze gel is vrij uniek. Het bevat veelal  biologisch gecertificeerde ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. Werkstoffen zijn o.a :
– Aloë Vera ( basis)
– Kamille
– Soyaglycerine
– Zoethoutwortel
– Fruitzuren
– Vitamine E
– Lavendel
– Menthol
De gel helpt o.a bij:
na het zonnebaden, bij verbranding door de zon
– overgevoeligheidsklachten door medicijngebruik
– schadelijke invloeden op de huid van buitenaf, wat overgevoeligheidsreacties geeft
– luier uitslag, en rode billetjes
– doorlig plekken
– roodheid, bobbeltjes, gevoelige vlekken en plekjes
– na het scheren, om de huid te kalmeren en waar nodig, te herstellen
– bij allergische reacties
– bij een jeukerige huid
– Na een muggenbeet
– bij een droge huid, hydrateert direct
De gel geeft een directe verlichting, verkoelt en kalmeert de huid en zet hertel in actie. Ook wordt de huid direct gevoed en geydrateerd. De tube bevat 100 ml en kost ( algemene verkoopprijs) 14,95. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen op internet, het loont de moeite, om te googlen naar de goedkoopste prijs.

DE TEST

Ik was uiteraard enorm nieuwsgierig naar de werking. Nu ben ik niet zo snel over te halen, en ik was eerlijk gezegd een beetje pessimistisch ….ik had immers al zoveel geprobeerd. Ik heb dan ook direct mijn scheerapparaat uit de kast getrokken en ben gaan “ maaien” 😉 Bingo, want ik lag weer open tot bloedens toe. Een betere test kon ik mij niet wensen. Meteen na het scheren de gel uitgesmeerd over de aangedane delen. Al direct voelde ik inderdaad verlichting. En dat niet alleen. Het verkoelde, en de rode vlekken van de irritatie verdwenen binnen 15 minuten. Degel smeert enorm prettig uit. Geen plakkerige of vette laag, de gel lijkt ook echt heel erg op pure aloë Vera gel rechtstreeks van de plant. Wat ik wel erg nadelig vind, is dat de gel zo vloeibaar is. Dit maakt, dat de gel bij het openen van de dop er al meteen uit komt racen. Maak de tube dus voorzichtig open en kantel de tube, hou het niet ondersteboven, ander komt er een lading gel uit. Qua smeren maakt het vloeibare niets uit, want het trekt vrijwel direct in.
IMG_2637
Je kunt na het smeren al direct je kleding aantrekken. De gel trekt gigantisch snel in. Super!  De volgende drie scheerbeurten waren echt super-pijnloos dankzij deze gel. Ik heb de gel inmiddels een tijdje in gebruik, en ik ben echt ontzettend enthousiast. Onlangs had ik last van gesprongen en gebarsten lippen. ( eh…bovenste 😉  ) en na een druppel gel waren de scheurtjes na een uur pijnloos geworden, de volgende dag weer erg op zijn herstel. Wat een ge-wel-dig spul. Ik ben mijn kennis eeuwig dankbaar voor haar waardevolle tip!!!!

VOOR/NADELEN?

Nadelen….? Hmm…eentje, en dat is dat de gel zeer snel uit de tube loopt. Maar verder? Een en al lof. Ik ben er echt oprecht blij mee want het verlicht mijn leven enorm. Na het scheren tenminste 😉
De gel kun je vinden in diverse biowinkels en gezondheidswinkels en uiteraard ook via Puur & aFit! KLIK HIER 

 

18 Reacties op “Review Earth Line IRRIDERM aloe Vera gel voor de probleemhuid

 1. TOP Monique! Ga ik ook eens proberen. TIP: scheer eens met babyshampoo. Werkt echt ????

  • Ik zou de gel graag willen winnen want……….. in januari 2016 kreeg ik gordelroos in mijn gezicht. De pijn en jeuk begon boven op mijn hoofd aan de linkerkant en kroop naar beneden naar voorhoofd, rond de ogen en de neus. Na twee kuren antibiotica leek het aardig onder controle en is mijn gezichtsvermogen behouden gebleven. Maar nu twee jaar later is de jeuk aan voorhoofd en ooglid vaak niet te harden. Medisch gezien is er niets meer aan te doen. Heb al heel wat smeerseltjes geprobeerd, maar het verzacht niet. Voordat ik overga tot bestellen zou ik de gel willen uitproberen. Heb al zoveel geld aan zalfjes enzo uitgegeven, dat ik huiverig ben iets nieuws aan te schaffen.

   • Ik lees nergens dat je de gel kan winnen; wel een korting van 20%.

    • het is een exclusieve winactie, alleen voor nieuwsbrief lezers…

   • Ik vrees dat dit product u niet verder gaat helpen om de problemen met gordelroos op te lossen. Er is eerder een probleem met je immuunsysteem.

 2. Klinkt nu al lekker!
  Ik zit de komende 8 weken nog met een arm en een been in het gips
  Ik denk dat er wel een behoorlijke probleemhuid te voorschijnkomt als dat er af gaat!
  Draai nu al door van de jeuk……iiiiieeeeee!

 3. Drie danes in huis met uiteenlopende huidproblemen een acné met droge huid, een dunne allergische huid en een eczeemhuid. Zou graag de tube om te proberen winnen..
  Kijken of we hiermee een crème hebben die 100% scoort 😉

 4. Ik zit al 63 jaar in een gevoelig vel. Droog, rood, couperose, lichte Proriasis, jeuk enz.
  kan niet goed tegen de zon want ben zo erg snel rood ook als ik me goed insmeer heb ik last en lees dat het verkoelend werkt , ik denk dat het goed zal voelen voor mijn vel.Ik wil graag ervaren wat de Irriderm aloë Vera gel voor mijn huid kan betekenen. Dus wil ik wel een poging wagen om het te proberen . Gr Tini

  • Wat u hier beschrijft is ook een probleem met het immuunsysteem. Een aangepast voedingspatroon kan de ernst van de ziekte verminderen en vooral het verdere verloop van het ziektebeeld bepalen.

 5. Beste Monique Wat een open verslag van jou hoe rot het ook is moest ik ook wel lachen om hoe jij het vertel.
  Ik hoef geen tube omdat ik al heel lang Aloe Vera met Menthol in huis heb. Voor een andere reden en dat is een lang verhaal maar het komt hier op neer door branderig jeuk op de boven arm helpt het fantastisch .(inplaats voor hormoonzalf). Veel succes !

 6. Hallo Monique, ik ga ook een kansje wagen. Heb de tube zelf besteld maar mocht ik het winnen dan is hij voor mijn dochter met een lowbudget want weet zeker dat zij daar heel blij mee zal zijn. Of is het stiekum een 1 april grap ? ?????????
  groetjes Petra

 7. Ik ben 70 jaar, heb al 60 jaar een ernstige vorm van psoriasis en heb natuurlijk al talloze producten getest. Het lijkt me zinvol om de gel aan de lange lijst toe te voegen. Mijn huid reageert ook verzachtend op aloë vera, dus lijkt het mij de moeite waard om deze gel uit te proberen!

 8. Ik vraag me af of het dan ook goed is tegen jeuk die ik geregeld heb boven mijn enkels. Volgens de huisarts zou het aan droge luchtvochtigheid te wijten kunnen zijn. En de huid is aan de onderbenen al erg dun, dus ook gevoeliger … ook bij mannen.
  Dus wil ik het wel eens wagen.

 9. Sinds ongeveer een halfjaar heb ik een dag na het scheren van mijn schaamstreek (met mesje en scheergel, wat ik al jaren doe), opeens last van jeuk. Ik smeer dan van ellende sudocreme op advies van mijn huisarts, maar ben er niet zo blij mee. Ik was tot vorig jaar* nooit allergisch en van oksels en benen heb ik geen last. Het is net of dat het haar weer begint te groeien de jeuk begint. Maar je kunt niet de hele dat aan je schaamstreek lopen te krabben…staat zo stom 🙂
  *Vorig jaar heb ik na een verfbeurt bij de kapper een mega-allergische reactie gehad op mijn hoofd en later nog eens na het verven van de wenkbrauwen. daarna gestopt met haarverven. Ik wil echter niet stoppen met scheren! Daarom zou ik deze gel wel graag willen winnen.

 10. Hay Monique,

  bedabkt, kga de gel zeker proberen.
  Scheren kan ook met laser/led licht apparaten.
  Heb je dat al getest/geprobeerd ?

 11. Hi Monique
  Ik als man scheer me zelf ook. Om roodheid en andere ongemakken te overkomen smeer ik altijd olijfolie na maar ook zelfs voor het scheren. Werkt voor mij perfect, geen last van enig pukkel of andere rode narigheden, als ik dit doe. Voor mij dan ook geen gel of ander artikel nodig.
  100% aloë gel ook prima te verkrijgen uit een altijd goed doend plantje van de vensterbank, maar dit terzijde…

 12. Graag zou ik de tube gel winnen waarom? Omdat ik ik ook een heel gevoelige, eczeem achtige, droge huid heb. En ik dit middel graag wil uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *