Review PHB ethical beauty Lash and brow growth serum….doet het werkelijk iets ?

Ik ben niet zo’n “ make up-poppetje”. 💋 Nooit geweest. Ik hou erg van naturel, als tiener heb ik dan ook nooit echt met make up geëxperimenteerd. Terwijl al mijn vriendinnen met dikke lagen make up op hun gezichten geplamuurd rondliepen, viel ik met mijn blote-konten-gezicht een beetje uit de toon. Daar trok ik mij toen niets van aan, en anno 2020 is daar op mijn bijna 51 ste jaar niets aan veranderd.

Natuurlijk was ik wel nieuwsgierig en heb het e.e.a geprobeerd. Maar verder dan wat lipgloss kwam ik nooit. Dat vond ik al heftig genoeg. Ik begreep die dikke lagen plamuur nooit zo op de gezichten van anderen, ik vond dat het hun natuurlijke schoonheid compleet onderuit haalde. Ik herinner mij nog, dat mijn beste vriendinnetje bij mij bleef slapen, en zij dus haar make up bij mij eraf haalde…..😱ik ben geloof ik nog steeds niet over de shock heen van haar blote konten gezicht, wat was dat een verschil. Ik ken vrouwen, die hun hele identiteit hebben opgehangen aan make up. Ik vind dat best heftig.
Make up moet voor mij in harmonie zijn met je eigen natuurlijke schoonheid, het moet je gezicht niet gaan invullen, als een clown. Gelukkig kun je prachtige make up kopen die je eigen schoonheid erg goed naar boven kunnen halen.
Voor mijn werk als social influencer moet ik er soms aan geloven. Dan moeten er weer eens nieuwe pers-foto’s komen, waarvoor ik wordt opgemaakt. Ik schrik dan altijd best weer even van mezelf. Enerzijds vind ik het mooi, anderzijds kan ik niet wachten tot ik al die make up er weer af kan halen, om mijn eigen vertrouwde gezicht weer tevoorschijn te toveren. Naarmate ik ouder werd, ben ik wel wat meer met make up gaan doen, in de zin van het wegwerken van zichtbaar bewijs van de tijd. Met name  rondom mijn ogen moet het aan de tand-des-tijd geloven en de zwaartekracht verliezen. Het accent op mijn ogen leggen is dus iets wat ik nu nog steeds aan het leren ben.
Ik heb nog een “ handicap” : mijn huid en ogen zijn meer dan overgevoelig en kwetsbaar. Aan mascara hoefde ik dan ook niet eens te denken, dat kon bij mij al een reactie uitlokken. Gelukkig vond ik kort geleden mascara’s die ik ook met een gerust hart kan dragen. Dat was een erg lange zoektocht. Er is echt niet zo veel waar mijn ogen tegen kunnen. Ik ben gestrand bij de mascara’s van het mooie ethische merk PHB ETHICAL BEAUTY. Ik moest en ik zou deze producten ook bij Puur & Fit beschikbaar maken, omdat ik weet dat heel veel anderen met dezelfde problemen kampen als ik. Gelukkig hoefde ik Rosa niet eens over te halen, want ook zij bleek al fan te zijn. 😊
De Engelse PHB ETHICAL BEAUTY staat voor 100% puurheid, 100% veganistisch, geen enkele vorm van chemicaliën, en dus met de hand gemaakt. Dit kom je eigenlijk nog maar zelden tegen. Ze garanderen 100% zonder alcoholen, SLS / SLES / ALS , PEG’S, petro-chemicaliën, palmoliën, formaldehyde, synthetische parfums, DEA / TEA Phthalates, parabenen, en ureum te werken.  Daarnaast uiteraard geen dierenleed en 100% veganistisch. ( niets dierlijks, zoals bijvoorbeeld bijenwas )
Naast dat het product 100% meukvrij is, zijn de verpakkingen ook 100% milieuvriendelijk. Bio-afbreekbaar, 100% recyclebaar en meest gemaakt uit gerecyclede materialen. Alsof dit nog niet genoeg is, doneren zij 20% van de opbrengst aan goede doelen die betrekking hebben op verbetering voor mens, dier en milieu. Een mooi gebaar. Hun visie past helemaal bij Puur & Fit. Omdat de producten zo puur en natuurlijk zijn, kunnen ze door heel veel mensen met bepaalde allergieën en overgevoeligheden prima worden verdragen. Ik kan nu gewoon mascara dragen! Dat was voor mij een hele openbaring. En zorgt er voor dat ik pas rond mijn 50 ste mascara ben gaan gebruiken. Ik zie echt dat het mijn ogen erg mooi accentueert en de zwaartekracht verdoezelt.
Ik heb inmiddels al heel wat andere mooie producten uitgeprobeerd van PHB. Want dat smaakte uiteraard naar meer. Naast oogpotlood heb ik ook de LASH & BROW GROWTH SERUM ontdekt, ook wel een serum speciaal om de groei van wimpers en wenkbrauwen te stimuleren en te verzorgen.
Ik heb van nature zeer grove wenkbrauwen en een prachtige krul in mijn wimpers. Vele visagisten die mij hebben opgemaakt prezen deze de hemel in en zeiden dat ik gezegend was met zulke prachtige volle wenkbrauwen en krul-wimpers, en natuurlijk voel ik mij ook dankbaar. Maar daar deed ik vervolgens dus niets mee. Ik pluk mijn wenkbrauwen geregeld bij, en laat ze eens in de zoveel tijd bij shapen. Met mijn wimpers doe ik verder niets, omdat ze van nature al zo mooi krullen. Bless me! 😇
Toch merkte ik een beetje dat ze wat minder goed in conditie raakten. Ik was daarom extra benieuwd of zo’n serum wat deed, en ben dit gaan testen.
Dit serum is geschikt voor zowel de wimpers als de wenkbrauwen wat extra’s te geven. Het is opgebouwd uit pure extracten, aloë Vera sap, pure oliën,  melkzuurbacteriën en vitaminen ( dierproefvrij en vegan ) Er zit tevens een unieke cafeïne olie in, wat de natuurlijke haargroei stimuleert. De wimpers en wenkbrauwen worden verstrekt en de haargroei wordt gestimuleerd. Nu moet je niet meteen denken dat het een wonder-middeltje is die je wimpers schattig laat krullen en je wenkbrauwen supervol maken in één toverspreuk, want dat bestaat uiteraard niet. Je moet het ook even een poosje gebruiken, wil je resultaat zien. De fabrikant zegt zelf dat er na drie maanden pas wat resultaten geboekt kunnen worden. Je moet het dus wel even een kans geven, en de tijd geven.
Je brengt het aan voordat je gaat “ meek-kuppen”. 🦹 Maar je kunt het ook als extra boost s’avonds na het reinigen van je gezicht aanbrengen, dus s’ochtends en s’avonds. Dit geeft het beste resultaat. Zorg er in ieder geval voor, dat je wimpers en wenkbrauwen schoon zijn, verwijder make up resten grondig. Op de wimpers breng je het serum net zo aan als je gewend bent met je mascara roller. Met je wenkbrauwen doe je hetzelfde, je strijkt de borstel over de haren waardoor ze ook meteen in een mooie vorm schieten. Dit laat je vervolgens twee minuten even inwerken. Daarna kun je aan de slag met je make up. Als extra boost kun je het serum s’avonds aanbrengen en laten zitten.
Ik gebruik het nu ongeveer twee weken en het resultaat laat nog even op zich wachten al merk ik absoluut dat mijn wenkbrauwen in betere conditie zijn. Wat ik ook erg fijn vind aan dit serum is dat het praktisch werkt en niet teveel tijd kost, het zit gewoon in mijn dagelijkse verzorging-routine. Ook zitten mijn wenkbrauwen altijd goed en zijn ze mooi geshaped. Ook heb ik het gevoel dat mijn make up veel beter blijft zitten, en mooier zit. Het is wel belangrijk dat je het even de twee minuten droogtijd geeft. Mijn wimpers krullen er overigens ook erg door op! ( zie foto hierboven)
Ik ben net als de andere producten van PHB ETHICAL BEAUTY weer blij verrast met dit serum. Een echte aanrader voor iedereen die hun wimpers en wenkbrauwen op een natuurlijke manier wil verzorgen en boosten. Het is super eenvoudig in gebruik. Uiteraard bij Puur & Fit verkrijgbaar. Het kost € 22.00 en je kunt het bestellen via deze bestellink 

HET OOGPOTLOOD

Naast dit serum gebruik ik ook het oogpotlood van PHB ETHICAL BEAUTY. Opnieuw vol enthousiasme want ook dit oogpotlood laat mijn ogen met rust . Het is samengesteld uit de volgende ingrediënten:

OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE: een amberkleurige vloeistof die een barrière vormt op het huidoppervlak om vochtverlies te voorkomen. Het is geformuleerd met een plantaardig stearinezuur. De EWG beoordeling is veilig .

C10-18 TRIGLYCERIDES: gemaakt uit plantaardige oliën als kokosolie
GEHYDROGENEERDE PLANTAARDIGE OLIE: voor de conservering
ZOETE AMANDELOLIE: biologisch gewonnen
CARNAUBA WAX: veganistische was
CANDELILLA WAX: een was die is afgeleid van de bladeren van de kleine Candelilli-struik, afkomstig uit het noorden van Mexico
MICA: benaming voor een groep natuurlijke mineralen
SESAM OLIE: biologisch gewonnen
POLYCLYCERYL-3 POLYICINOLEAAT: een plantaardige emulgator
GLYCERYL CAPRILAAT: een co-emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van olie in wateremulsies wordt gebruikt. Het wordt gemaakt uit diverse planten-oliën.
VITAMINE E : goed voor de huid
SORBINEZUUR: een natuurlijk voorkomend conserveermiddel
CI77499 , CI77891: minerale pigmenten
Ik gebruik oogpotlood meestal om een lijntje op de oogrand te zetten. Dit accentueert mijn ogen heel erg goed ( zie foto) Op de foto draag ik alleen wat oogpotlood, heel subtiel aangezet. Het laat mijn ogen meer spreken terwijl ik maar heel weinig gebruik. Ik gebruik de zwarte kleur , maar er is ook een bruine variant verkrijgbaar.
KLIK HIER voor de zwarte variant
KLIK HIER voor de bruine variant

6 Reacties op “Review PHB ethical beauty Lash and brow growth serum….doet het werkelijk iets ?

 1. Goeiemorgen Monique, wat een mooie foto’s, en lezers, niets gefotoshopt hoor ze ziet er “in het echie” ook stralend uit. Want ik heb je laatst bij de opening van de nieuwe winkel van Puur & Fit ontmoet . Overigens een fantastische winkel met goed advies. Kom binnenkort weer eens binnen wippen met een lijstje “boodschapjes”. Parkeren voor de deur ook zo fijn! !

 2. Je was toch blond??? Als je verft waar mee dan..ik verf mijn haar met Henna poeder in veel tinten verkrijgbaar.. rode lippen staat je trouwens geweldig… vr.gr. RiaMaria.

 3. Hallo Monique,

  Ik belandde vanavond per toeval op je boeiende website.
  Ik ben al enige tijd op zoek naar make-up producten zonder mica, of uitsluitend mica met een bepaald certificaat waaruit blijkt dat dit duurzaam -lees: zonder kinderarbeid- wordt gewonnen. Lastig om te achterhalen aangezien er eigenlijk nooit iets over wordt vermeld.
  Weet jij hoe dit zit met de mica welke verwerkt is in de hierboven door jou beschreven producten?

  Dank voor een reactie.

  • hi,
   PHB werkt 100% duurzaam en slaaf / kinderarbeid vrij. Warme groet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *