Vegan watermeloen/banaan room yoghurt

Ik ben dol op yoghurt en kwark, daar kun je mij voor wakker maken. Het is het enige dierlijke wat ik eet, want verder leef ik veganistisch. Ik zorg er wel voor dat WAT ik aan kwark en yoghurt eet, verantwoord en dierenleed vrij is. Dit gaat dan om biologisch-dynamische alternatieven die we alleen in biowinkels kunnen vinden. Wil je hier wat meer over lezen? KLIK DAN HIER. Ik maak echter ook graag zelf mijn yoghurt. Dit lijkt erg ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Zeker niet, als je een hoge snelheidsblender in huis hebt.

Eén van mijn eigen favoriet is de watermeloen/banaan roomyoghurt , dit is werkelijk onweerstaanbaar lekker. En…..binnen nog geen 5 minuten gemaakt. Het is vrij van lactose, en andere plantaardige melkvervangers, maar bevat wel soja in de vorm van tofu. TOFU is in deze yoghurt hetgeen wat de yoghurt een zeer romige smaak en textuur geeft. Daarnaast is het aangezuurd met PRO DARM, dit zijn bio-dynamische melkzuurbacteriën , KLIK HIER om daar meer over te lezen. Dit maakt deze yoghurt tot een volwaardige vervanger voor koemelk-yoghurt. Je kunt in basis in principe alle soorten vers intact biologisch fruit gebruiken wat je wenst, maar mijn combi watermeloen/ banaan is ronduit verrukkelijk te noemen. Gebruik liefst vers intact biologisch fruit met weinig fruitsuikers m het suikergehalte ook zo laag mogelijk te houden. Ik heb daarom in dit recept een groene banaan gebruikt, deze onrijpe bananen bevatten de minste fructose. Andere goede opties zijn aardbeien, frambozen, bessen, bramen en kiwi.

Als je alle ingrediënten bij elkaar hebt verzameld is het enkel nog een kwestie van  alles in de blenderkan gooien en mengen.

Wat heb je nodig?

Gooi alle ingrediënten in de blender-kan en laat op hoogste snelheid malen tot de door jou gewenste dikte en romigheid is ontstaan. Giet de yoghurt over in een schone glazen, goed afsluitbare fles en bewaar deze in de koelkast. Steeds even goed schudden voor gebruik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *