Review Royal Green extra vierge kokosolie

In de wereld van kokosolie gebeurt op dit moment ontzettend veel. Vorig jaar heb ik een groot zelf-onderzoek gehouden wat erg veel heeft losgemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat ik lang niet alles boven water heb weten te krijgen. Er wordt gigantisch gesjoemeld. En ik ga dan ook door met graven. Op mijn artikelen kreeg ik veel vragen. Logisch, want het is voor de consument op dit moment een vreselijke veldslag. ( schrijven Juni/juli 2017) Ik heb vreselijk te doen met de consument. Vind als leek maar eens de juiste soort kokosolie. Dat is bijna niet te doen. Daarom heb ik geprobeerd in een artikel de meest bekendste merken te analyseren. Maar dit is eigenlijk nog maar het topje van de kokosolie berg. Ik ga daarom liever op zoek naar de JUISTE merken. Daar heeft de consument het meeste aan. Ik ben daarom alweer een aantal maanden druk bezig om de juiste merken op de grote en kleine markt te achterhalen zodat de consument met een “ gerust hart” een juiste keuze kan maken. 

Vind ik dan een merk wat door mijn keuring heen komt, zal ik deze uitgebreid gaan bespreken, zodat de consument kan lezen waarom ik deze goedkeur. En daarop zijn of haar beslissing beter kan maken. 

Ik ga in dit review de kokosolie van het merk ROYAL GREEN bespreken. Daar ontving ik erg veel vragen over, de meesten vroegen mij of deze “ goed” was. In mijn eerdere artikelen heb ik deze variant al het groene licht gegeven maar bleven enkele vlakken vaag voor mij. Ik ben daarom verder gaan zoeken en kwam uit bij de oprichter van Royal Green: Roy Jongens. 

SAM_1859

 HET VERHAAL ACHTER ROYAL GREEN

Roy Jongens bezocht in 2007 de Filipijnen en bezocht daar één van de vele plantages. Hij was zodanig onder de indruk van kokosolie, dat hij direct besloot om dit in Nederland op de markt te brengen. In 2008 lanceerde Roy zijn Royal Green kokosolie, biologisch gecertificeerd. Dit maakte RG tot één van de eerste merken in Nederland die biologisch zijn gecertificeerd. Nog steeds werkt RG met dezelfde biologische boeren in de Filipijnen. Er wordt gewerkt met jonge, gecertificeerde biologische kokosnoten die vers uit de bomen worden geplukt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van geïmporteerde kokosnoten. Door lokale boeren worden deze verse kokosnoten dagelijks uit de bomen geplukt. Dus ook NIET door chimpansees. Het plukken, verzamelen en “ hespen” ( de kokosnoot uit zijn groene schil halen) gebeurt op dezelfde dag. Vervolgens worden de noten vervoerd naar de fabriek, waar het verder wordt verwerkt. 

De fabrieken van RG werken onder de zogenoemde ISO normen. 

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een ISO NORM. Een ISO NORM kun je vergelijken met het EKO keurmerk, Je hebt bepaalde categorieën voor deze ISO NORMEN. Ook op gebied van milieu en voedselveiligheid bestaat er een ISO norm, ISO 22000. Dit is een standaard op het gebied van voedselveiligheid wat is ontwikkeld door  de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Deze standaard werd afgeleid van ISO 9000. Dit zijn weer standaarden van het ISO instituut die vastleggen hoe een organisatie haar kwaliteit waarborgt. Als een organisatie ( bijvoorbeeld een plantage) volgens de ISO-9000 norm werkt, kan deze een certificering aanvragen wat als bewijs dient. Gecertificeerde organisaties krijgen regelmatig een inspectiebezoek van het certificeringsbureau, deze legt via een zogenoemde AUDITING ( controle) vast of de certificering nog geldig is/ aan alle eisen voldoet. 

De standaard norm 22000 Voedselveiligheid- managementsystemen- eisen aan een organisatie in de voedselketen is per 1 September 2005 van kracht. ISO 22000 vormt een middel voor op de industrie toegespitste risicoanalyse voor elke vorm van verwerking van en handel in voeding, die geïntegreerd kan worden in het ISO 9000-norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Er wordt van bedrijven verwacht dat ze zelf alle voor hen relevante eisen bepalen en die vervolgens hanteren. Ook de strategie die wordt gebruikt om aan deze eisen te voldoen, kan tijdens de risicoanalyse door bedrijven zelf worden bepaald.

De eisen die ISO 22000 aan een voedselveiligheids-managementsysteem stelt, bevatten de volgende elementen:

 • interactieve communicatie
 • systeemmanagement
 • basisvoorwaardenprogramma
 • HACCP-principes

Het herkennen van de positie en de rol van een organisatie in de voedingsketen is essentieel voor een effectieve interactieve communicatie die als doel heeft de consument veilig voedsel te bieden. In ISO 22000 zijn eisen op het gebied van food defense opgenomen. Food defense is het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen.  Zo’n ISO NORM krijg je niet zomaar, en het kost ook aardig wat geld. Daarom kiezen ontzettend veel biologische ondernemingen bijvoorbeeld ook niet voor het EKO keurmerk, wat zo’n beetje op dezelfde manier werkt als de ISO norm. Is een plantage gecertificeerd met een ISO norm, dan worden daar erg veel eisen aan gesteld, waaronder de temperatuur tijdens persing. Maar niet alleen de kokosnoten, persing en plantages zelf moeten aan strenge wet en regelgevingen voldoen, ook de machines waarmee de kokosolie wordt gemaakt moeten aan zeer hoge eisen voldoen. Zo mag er niet met plastic/kunststof worden gewerkt maar enkel met RVS. En alles moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Werknemers moeten speciale kleding, haar en mondkapjes dragen, moeten zorgvuldig voordat zij de ruimtes betreden waar de olie wordt gemaakt hun handen wassen en handschoenen aantrekken, en krijgen slofjes over hun schoenren. De voedselveiligheid moet gewaarborgd zijn. Je begrijpt, dat in landen als Sri Lanka, India, Thailand en de Filipijnen waar vrijwel alle olie vandaan komt, niet zo nauw wordt gekeken op deze punten. De omstandigheden zijn vaak armoedig en leefomstandigheden geheel anders dan de Westerse samenleving. De duizenden plantages voldoen dan ook eigenlijk vrijwel nooit aan ISO normen. Er zijn maar weinig plantages die hier A: geld in wil pompen, en B: het geld ervoor hebben. Gevolg: ongecontroleerde kokosolie waar flink mee kan worden gerotzooid. Een pot kokosolie van zuivere kwaliteit en waarbij de temperatuur bij persing daadwerkelijk gecontroleerd onder de 55 graden is gebleven, draagt een ISO NUMMER. Dit is echter dus niet verplicht. Maar voor de consument wel de allerbeste graadmeter om er zeker van te zijn dat de kokosolie koud is geperst en daardoor zijn voedingswaarden heeft behouden. Want ook daar wringt een grote schoen. 

SAM_1863

In de fabriek van RG worden de kappen gebroken en wordt het kokosvlees handmatig uit de noten gehaald. Het kokosvlees wordt vervolgens in een koud bad schoongespoeld, en voorbereid op de koude persing. Dit gebeurt onder de wettelijke normen van de ISO, en dus echt koud. Na deze persing ondergaat de kokosolie een intensieve kwaliteitscontrole. Dit alles is een vrij duur kostenplaatje en niet veel kokosboeren kiezen hier voor. Het zegt, dat lang niet alle biologische varianten vrij zijn van onzuiverheden. Werken plantages/fabrieken onder de ISO  normen, zijn de regels streng. En kun je als consument verzekerd zijn van een goede kwaliteit en het hoogst haalbare op gebied van voedselveiligheid en de controle op bestrijdingsmiddelen , zware metalen en schimmels. Omdat de controle zeer streng is, worden onzuiverheden vroegtijdig opgespoord en komen er vrijwel geen vervuilde ingrediënten in de olie terecht. De oogsten worden zeer grondig gecontroleerd. 

Schermafbeelding 2017-06-28 om 06.09.23

RG produceert geheel “ meukvrij”. Dit wil zeggen, dat het niet wordt gebleekt of chemisch wordt gefilterd. Dat zie je goed terug in de pot kokosolie.

SAM_1860

Zoals je in mijn artikel hebt kunnen lezen, kun je zelf gelukkig al veel controleren bij het inkopen van je kokosolie. Je kunt aan de onderkant van een pot kokosolie bijvoorbeeld al heel veel over de kwaliteit aflezen. Ziet het spierwit? Dan heb je een gebleekte/ vaak chemisch bewerkte kokosolie in je hand. Kokosolie is namelijk van origine niet spierwit. Het moet een licht grijze kleur hebben, een beetje vergelijkbaar met de kleur van keltisch zeezout. Waarom wordt het dan spierwit gemaakt? Simpel. Omdat we kokosolie met het wit van vers kokosvlees associëren. En willen we graag spierwitte kokosolie zien.  Verder kun je vaak een licht bruine waas zien onderin de pot. Dit is een goed teken. Want dit betekent dat de olie goed koud is geperst ( op de juiste temperatuur). Zoals je ziet op de bodem van de pot van RG zijn al deze goede kenmerken aanwezig. 

SAM_1862

“ Echte kokosolie leeft!” zeg ik altijd. Wat bedoel ik daarmee? Wel, eigenlijk precies zoals je hierboven ziet afgebeeld. Je ziet dat de olie zo vers is dat het nog glanst. Daarnaast zien we “ gaten en kraters” in de olie wat versheid betekent. Omdat de kokosolie bij onze temperaturen stolt kunnen er in verse olie dit soort gaten en kraters opstaan. Is kokosolie gemengd, chemisch gefilterd en gebleekt, of zijn er toevoegingen aan toegevoegd, is de structuur altijd anders. Naast spierwit meestal harder, griezelig perfect glad en droger.  Je ziet hierboven een mooie, grijze structuur in de olie lopen. Allemaal goede tekens van puurheid en versheid. 

SAM_1865

De volgende test is de “ schep-test”. Echte, pure,verse kokosolie brokkelt niet, geeft geen moeite met scheppen en is “ zalvig” van structuur. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, voldoet RG ook aan deze eisen. Tot slot kun je RUIKEN of je echte, verse kokosolie in handen hebt. Bij het openen van de pot moet je een vergelijkbare geur ruiken als de geur bij het openen van een verse kokosnoot. Bewerkte, gebleekte, chemisch gefilterde en gemengde varianten hebben een muffe geur, en sommigen zelfs een “ lichte benzine-geur”.

De kokosolie van RG is 100% traceerbaar. De plantages zijn traceerbaar, en de certificeringen aanwezig. Ik heb wat privé foto’s gekregen van oprichter Roy Jongens, daarvoor mijn dank. Hier zie je Roy zelf in een kokosboom klimmen op de Filipijnen.

RG_founder_picking_coconuts

ROYAL GREEN kokosolie krijgt van mij het groene licht. Het fijne is dat RG groter op de markt staat en daarom veel beter verkrijgbaar. Ik ben er zeer tevreden over. De smaak is subliem, en de olie laat zich perfect verwerken in gerechten en baksels. Ook de prijs is zeer vriendelijk. Je hebt al een pot van 335 ml voor gemiddeld een euro of zeven/acht. De prijzen kunnen onderling verschillen, maar een goede deal maak je o.a bij Puur & Fit: KLIK HIER. 

RG_coconut_farm

Plantage in de Filipijnen

Noticifatie: dit artikel is onafhankelijk geschreven. Ik heb een pot kokosolie toegestuurd gekregen om te beoordelen. Ik ontvang verder geen enkele inkomsten.

42 Reacties op “Review Royal Green extra vierge kokosolie

 1. Wat een mooi en uitvoerig artikel. Toevallig gebruik ik deze altijd, zonder iets van jouw kennis, ik vond de pot er goed uitzien en de naam en het voelde gewoon goed… eenmaal in huis bleek de smaak prima en ik smeer het ook op mijn huid als er ergens iets gaande is. Dankjewel voor je uitgebreide onderzoek!

  • Hoi Monique, ik gebruik nu de kokosolie van Armanpranha, is
   Vrij duur maar zou 1 van de 3 beste zijn. Wat vindt jij?
   Gr Annet

  • Hallo Monique.

   Aller eerst lees ik met veel plezier altijd jouw artikelen.
   Ook deze van de royal green .
   Ik heb 2potten besteld .
   Het heeft veel moeite gekost om deze in mijn bezit te krijgen,de levering ging moeilijk ,door de adressering en uiteindelijk bij levering was er 1 pot stuk.
   Ik schrijf je dit omdat ik je even laten weten, dat zij mij zo goed geholpen hebben, direct contact, direct actie.
   Ik ben uitermate tevreden over deze firma FrenchTop naturel Care Products BV
   Inmiddels heb ik al de 2de pot ontvangen .
   Met deze firma kun je in zee gaan.
   Warme gr.
   Christina

 2. Weet je misschien of de kokosolie van “It’s Amazing” ook van goede kwaliteit is?

 3. Ik gebruik al enige tijd de kokosolie van Royal Green en ben er erg tevreden over. De pot die ik in huis heb, bevat het logo voor biologische producten en het logo voor EKO producten. Naar aanleiding van je review ben ik op de pot gaan kijken of ik een ISO-nummer kan vinden, maar ik vind dat niet, of het zou een nummer moeten zijn wat op de onderkant van de pot gestempeld is (zie ook de foto in je review), maar daar staat niets bij over ISO.
  Kijk ik niet goed, of hebben niet alle potten een ISO-nummer?

  • Niet alle fabrikanten gebruiken het nummer op de potten. Dit kost ook veel geld. Daarom kiezen veel fabrikanten er niet voor. Ik zal je vraag echter gaan voorleggen aan Roy Jongens van RG! Warme groet!

  • Hallo Ria,
   Zelf gebruik ik het alweer wat jaartjes.Ik koop het bij EkoPlaza en het nummer staat er zeker op.

 4. Wat een fijn artikel Monique en goed om te lezen dat Royal Green voor eerlijke kwaliteit staat. Dat idee had ik al van ze; mijn moeder koopt ook altijd hun kokosolie en kokossuiker.

  Er komt zoveel bij kijken en vaak is met name zo’n biologisch certificaat voor de meeste kleine bedrijfjes niet eens betaalbaar. Dat terwijl de olie zelf vaak gewoon wel biologisch is geproduceerd.

  Vorig jaar heb ik in Bali het productie proces van koudgeperste kokosolie gezien en we hadden het met de eigenaar nog over de mogelijkheid om het te importeren naar Nederland. Maar omdat het zo’n klein familie bedrijfje is, was het gewoon helemaal niet rendabel. De prijs die zij wilden was zo ongeveer waarvoor het hier in de winkel ligt, zonder transport, verpakkingen, belastingen, marketing etc.
  Dat deed me ook weer inzien wat een uitdaging het is om het als klein bedrijfje te redden.
  Zelfs de locale kokosolie (zeker de virgin) is in Indonesie niet goedkoop, waardoor er door de meeste Indonesiers met minder goede olie wordt gekookt.

  Groetjes,
  Erika

 5. Gisteren een potje gekocht, best lekker en vergelijkbaar met de Witte Parel met het verschil dat het gemakkelijk verkrijgbaar.

 6. Geldt je review alleen voor de kokosolie in de glazen potten van Royal Green? Royal Green heeft namelijk ook kokosolie in plastic kuipjes en zelfs in 2,5 liter emmers.
  Een 2,5 ltr kost 25 euro en een glazen pot van 500 ml 35 euro. De emmer is de ontgeurde variant maar daardoor kan er toch niet zo’n groot prijsverschil ontstaan?

  • Ja, ik heb enkel de glazen pot getest omdat ik daar een voorstander van ben. De plastic emmertjes zijn overigens wel BPA vrij en voedselveilig. Het lekt dus geen giftige stofjes. Het prijsverschil zit hem inderdaad in de ontgeuring en de verpakking. Glas is vele malen duurder en ook om te verschepen. Warme groet!

 7. Hallo Monique
  bedankt voor je artikel.
  aangezien ik een merk gebruikte dat van afval gemaakt is volgens jou, besloot ik over te stappen naar Royal Green.
  Omdat de kunststof containers zoveel goedkoper zijn heb ik gebeld met het bedrijf dat ze levert :

  Frenchtop Natural Care Products BV
  Postbus 482, 1620 AL Hoorn, Holland
  Tel:
  +31 (0)226 364411
  Fax:
  +31 (0)226 355289
  Email:
  info@frenchtop.com

  De man die ik sprak [ben z’n naam helaas vergeten] heeft me heel vriendelijk te woord gestaan en me verteld, dat de geurloze kokosolie tot 100 graden vacuüm wordt verhit, zodat het bruine velletje om de kokosnoot er meteen uitgefilterd kan worden. Omdat dit met machines gebeurt is dit veel minder arbeidsintensief dan het handmatige proces van de kokosolie in de glazen potten, waar het velletje er handmatig wordt afgepeuterd 🙂
  Hij zei ook, dat deze ontgeurde versie net zo gezond is als die uit de glazen potten omdat de gezondheidsvoordelen niet verdwijnen door verhitting.
  Hij zei, dat het voor 85 procent of zo verzadigd vet is en de rest bestaat dan uit vitamines e.d. en dat het er bij kokosolie voornamelijk om gaat dat je hem veilig heel hoog kunt verhitten zonder ongezonde bijverschijnselen.
  Graag jou reactie hierop.
  Zou misschien toch fijn zijn als je die emmertjes ook eens zou testen?

  Hartelijke groeten
  José

 8. Hallo Monique,
  wat ben ik opgelucht en blij met je onderzoek, dat de kokosolie van Royal Green extra virgin een puur en eerlijk product is.Er wordt tegenwoordig inderdaad zoveel gesjoemeld en wij de consument zijn dan de dupe. Ik ben gaan gebruiken op advies van mijn dochter Naomi. Ik bewonder haar om haar lifestyle met puur en eerlijk producten.Zij is zo consequent en vasthoudend ondanks negatieve kritiek uit haar omgeving door mensen die niet achter puur en eerlijk staan. Jaloezie???
  Gezondheid is een kostbaar goed!!!

 9. Gebruik al jaren de kokosolie van royal green maar sinds kort zitten er groen/grijze vlekken in de kokossolie in de glazen pot. Volgens royal green zijn het luchtbellen waardoor de kleur anders lijkt. Als ik de kokosolie uit de pot schep blijf ik echter de verkleuring zien. Verder is het de laatste tijd ook erg korrelig van structuur. Heb je enig idee wat het kan zijn? Heb gisteren 4 potten gekocht in de aanbieding maar helaas is dit weer van de lichting met de verkleuringen. Is het tijd om over te stappen? Wellicht dat royal green het momenteel wat anders produceert? Hoe dan ook het ziet er verre van fris uit. Heb dit in 4 jaar tijd nog nooit eerder meegemaakt en lijkt me stug dat het dus door luchtbellen komt.

  • Ik heb navraag gedaan bij RG Dit was zijn antwoord:

   ” We hebben niets veranderd aan het proces en ook niet gewijzigd van farms ofzo. Elke oogst kan uiteraard iets verschillen, juist omdat het een ambachtelijk proces is. Ik denk zelf dat de grijze waas wel echt luchtbellen zijn. Vergeet ook niet. Wij behandelen de olie niet dus je krijgt puur natuur. Verkleuringen kunnen er zeker zijn. Het gebeurt, bij schrapen kokosvlees uit kokosnoot, dat er soms wat barst meegaat, dit geeft (kleine) verkleuringen. We zeven wel maar je kunt het nooit helemaal 100% tegengaan. En de luchtbellen. Ze zou de hele pot vloeibaar kunnen maken en dan weer laten stollen. De grijze waas zal dan waarschijnlijk minder zijn of helemaal weg.”

   Daarnaast moet je ook onthouden dat ELKE OOGST getest wordt op kwaliteit , onzuiverheden ( denk aan zware metalen, bestrijdingsmiddelen, schimmels) De olie wordt bij iedere batch op ruim 20 dingen getest en gecontroleerd. RG wil graag, als de kokosolie eenmaal in pot zit, 100% garantie en zekerheid op puur en zuiver geven. Er zijn bovendien aantoonbare certificeringen en rapporten aanwezig . Daarom adviseer ik deze olie als puur en zuiver. Warme groet.

   • Hoi Monique,

    Ik bak vaak pannenkoeken in kokosolie. Dan wordt de olie dus wel verhit. Gaan dan alsnog de voedingsstoffen verloren? Maakt het dan uit of het koud is geperst?

    Ik hoop dat je tijd hebt om antwoord te geven, zou super zijn! Ik ben benieuwd!

    Groetjes Melissa

 10. Had vanochtend een vraag gesteld over de groen grijze vlekken in de royal green kokosolie masr zie nu dat mijn reactie verwijderd is mag ik vragen waarom?

  • er is niets verwijderd, ik heb maar 24 uur in een dag 😉 Ik moet het ff navragen, evern geduld AUB

 11. Hallo Monique,

  Ik zou heel graag een reactie willen lezen op de vraag van José 8 maart 2018
  Het scheelt nogal veel geld en wil graag weten of het even gezond is.
  Alvast bedankt!

  groetjes,
  Willeke

 12. Hallo Monique,

  Doordat wij het niet zo breed hebben, maar ik wel graag zo gezond mogelijk wil eten, gebruiken wij ook al een aantal jaar biologische kokosolie van de Jumbo en/of de AH. In het licht van jouw review: in hoeverre zijn deze nu ‘slecht’ voor je? Overstappen naar RG is voor ons te kostbaar, maar ik voel me er ook niet goed bij als blijkt dat de kokosolie die we nu gebruiken eigenlijk helemaal niet zo gezond is (heb 3 kids). Kunnen we het gebruik hiervan dan beter stoppen en bijv. overgaan naar het gebruik van biologische roomboter? En wat gebruik ik dan het best voor bijv. wokken en braden? Graag jouw advies hierin, voor zover je hier iets over kan en wil zeggen natuurlijk 😉
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Lieke

  • Hoi Lieke,
   Winkels zoals Ekoplaza, Holland&Barrett en G&W gezondheidswinkel hebben regelmatig aanbiedingen met Royal Green producten. Soms tot wel 50% korting! Dus goed de aanbiedingen in de gaten houden en je kunt veel geld besparen én goede producten gebruiken. 🙂
   Groetjes

 13. Hallo Monique, ik ben erg tevreden over de kokosolie van Royal Green.
  Ik zie op internet ook van hun plastic emmertjes maar dan ongeurd en vele malen goedkoper dan de glazen potten.
  Is de olie in plastic van even goede kwaliteit behalve dan dat ze niet ruiken en smaken? Zijn ze niet geraffineerd en waarom zijn zoveel goedkoper?

  Je artikelen over levensmiddelen zijn erg helder/duidelijk geschreven!!

  • Ik heb beide potten gehaald en het scheelt bijna €4,- als de kwaliteit hetzelfde dan zou ik voor de geurloze gaan op de website staat dat de kwaliteit hetzelfde blijft maar vraag me wel af wat Monique er van vind?

 14. Hallo Monique,

  Royal Green levert ook plastic emmertjes die vele malen goedkoper zijn.
  Is deze kokosolie kwalitatief even goed en meukvrij?

  Met vriendelijke groet,
  Ad

  • Dag Ad,
   Deze zijn ontgeurd….dus wat mij betreft geen goede keuze. Warme groet!

 15. Mij verhaal is identiek aan dat van Margreet (bericht 11 april 2018}.
  Ik ga nu de pot in warm water laten smelten. Ben benieuwd war we gebeurt.
  Vr groet Dini

 16. Ik gebruik deze kokosnootolie niet zozeer voor te bakken en te braden ,maar heeft zijn effectiviteit ook bewezen voor het bestrijden van teken op mens en dier.
  Ik had al eerder gehoord dat er aapjes getraind worden om kokosnoten uit de bomen te halen, maar nu deelde iemand dit verhaal met ondersteuning van iemand die in Thailand gezien had dat het ook echt zo is . En niet in hoeveelheden zoals mensen dat kunnen [zo’n 60-100 ] stuks maar wel 1000 noten op een dag. Kunt u mij dat bevestigen of juist ontkennen dat Roy Jongens op zijn plantages ook gebruik maakt van aapjes.

 17. Dag Monique, dankzij jou artikelen ben ik de potten extra vierde van RG gaan gebruiken. We frituren erin, een duur frituurvet maar doordat je het 2 jaar kan verhitten is het een gezonde investering,
  Maar ik gebruik de olie ook voor mijn huid, als een soort bodycream. Heb jij daar ervaring mee. Het blijkt dat mijn huid er baby zacht door aan voelt, en is hierdoor goedkoper dan welk duur Cream gebruik.
  De vraag is doe ik hier goed aan.
  Groetjes Martine

 18. Dag Monique, ik snap heel goed dat de voorkeur uitgaat naar de niet-ontgeurde kokosolie, omdat bewerking ten koste gaat van waardevolle bestanddelen. Als je het rauw gebruikt gaat mijn voorkeur daar ook naar uit. Mijn vraag: voor bakken en frituren wordt de olie ook verhit, heeft het dan nog zin om de extra vierge koudgeperste te gebruiken? Immers dan verlies je ook veel goede bestanddelen, maar hou je wel een stabiele olie om in te bakken. Een beetje zonde om dan een heel dure olie te gebruiken.

  • Ja, dat dacht ik ook en heb daarom de RG in de plastic emmertjes. Hierdoor is de ontgeurde RG toch niet ineens meuk en altijd beter dan de echte meuk?

 19. Hallo Monique, ik gebruik al jaren met veel genoegen de extra virgin kokosolie.
  Een toppertje.
  Echter de laatste zending kokosolie , (rond september) is echt keihard en brokkelt.
  Kom dat jou bekend voor ?
  Graag jou oordeel,
  vr. groet Dini

 20. Hai,
  De Kokosolie van Prana is die goed?
  Heb mij laten vertellen dat dit een van de beste is?
  mvg Elene

 21. Misschien kijk ik niet goed maar heb je ergens vermeld welke merken je hebt vergeleken?
  Ik heb een merk en die lijkt goed qua kenmerken maar zie dus niet welke merken je hebt vergeleken. Graag zou ik dat willen vernemen.liefdevolle geowt Evelien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *