Review SUIT MATTERS squalane olie

Ik maakte er ongeveer twee jaar geleden kennis mee via een Health box, waar een  SQUALAAN bij zat. Ik vond het toen al een mooi product, maar nadat mijn flesje was op gebruikt ben ik eigenlijk niet op verder gegaan….Waarom? Geen idee, ik ben wel een beetje van het uitproberen van verschillende gezicht-verzorging. Ik zag deze squalaan dan ook meer als een experiment. Wel eentje die mij erg goed was bevallen, want mijn huid was zichtbaar blij met de olie.

Nu zijn er nogal wat verwarringen gaande rondom squalaan. Het wordt steeds weer anders genoemd. Dan weer squaleen, dan weer squalaan, dan weer squalane…..🙄🙄…wat is het nou?
Nu wilde onlangs het toeval, dat mijn meest favoriete merk op gebied van verzorging, SUIT MATTERS, twee nieuwe producten lanceerden, en daaronder viel ook een SQUALANE olie. Hoogste tijd voor mij, om hier eens in te duiken.

SQUALEEN?  SQUALAAN ? SQUALANE?

Als je “ squalaan” op google intikt, krijg je nogal wat hits, die het telkens weer anders benoemen. Dat is op zijn zachtst uitgedrukt behoorlijk verwarrend. Zijn er dan verschillen?
Laten we bij het begin beginnen om het verhaal zo duidelijk mogelijk te krijgen. We praten over een vetachtige stof die vrijwel ALLE organismen op de aarde in zich heeft. Echt een cadeau van moeder-natuur dus. Zo bestonden de allereerste organismen die op de aardbol zijn ontdekt voor het allergrootste deel uit squaleen. Als we worden geboren, bezitten we aardig wat squaleen in onze huid. Het is dus ook een lichaamseigen stof. We kunnen het zelf aanmaken. Zo rond ons dertigste levensjaar wordt deze aanmaak minder en holt het al snel achteruit. Het is daarom super, dat we het via andere pure, natuurlijke manieren in onze huid kunnen blijven aanbrengen.
Op Wikipedia kun je lezen, dat in de Aziatische landen squaleen en squalaan o.a wordt gewonnen uit haaien-leverolie. Squalaan wordt voor het allergrootste deel gelukkig gewonnen uit plantaardige dingen, zoals suikerriet en olijven. Plantaardige winningen maken de squalaan meteen geschikt voor veganisten. Daarnaast zijn plantaardige winningen ( dus uit suikerriet en olijven) meest duurzaam en levert het een hoogst haalbare pure vorm op, wat zeer goed aansluit op onze eigen huid.
Ik had het dus over squaleen. Dit is de basis, zo moeten we het een beetje zien. Squaleen is helaas niet stabiel genoeg om industrieel te worden gebruikt. Zodra het aan lucht wordt blootgesteld, vormt er zich al snel oxidatie en holt de werking met grote sprintjes achteruit. Door squaleen te hydrogeneren worden alle dubbele bindingen omgezet in verzadigde verbindingen waardoor het stabiel wordt. Dit noemen we dan SQUALAAN. Squalaan is dus de stabiele vorm van squaleen. Get it ? 😁
Maar dan lezen we ook nog veel SQUALANE. Wat is dat dan? Wel, dat is de cosmetica naam van het INCI. Het INCI stelt voor ieder ingrediënt in cosmetica / verzorging een internationale naam verplicht. Dit moet op een verpakking staan. Dit wordt gedaan, om zo over de gehele wereld de ingrediënten voor iedereen duidelijk te houden. Zo mag SUIT MATTERS bijvoorbeeld geen Nederlandse benaming ( SQUALAAN ) op hun verpakking zetten, maar SQUALANE.
Resumerend: SQUALEEN is de basis, waar niets mee kan worden gedaan. Door het te hydrogeneren wordt de stof stabiel en te gebruiken in cosmetica, Dit wordt SQUALAAN genoemd, en internationaal noemen we het SQUALANE.

WAT DOET HET VOOR DE HUID?

Je zult het vast al eens in verschillende ingrediënten lijstjes zijn tegen gekomen van natuurlijke verzorging een cosmetica. Dat is niet voor niets, want squalaan is een echte alleskunner als het aankomt op huid / gezichtsverzorging. De olie heeft vooral een huid-verbeterend en huid-herstellend vermogen. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat onze huid de olie / stof als lichaam eigen stof herkent. Het is zeer sterk lijkend op onze eigen squaleen in de huid. Het past zich razendsnel aan op wat de huid op dat moment nodig heeft. Als je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid, zal de olie meteen zijn hulp bieden om de huid van de juiste hydratatie te voorzien. Dankzij deze adaptogene werking werkt het nauw samen met de huid, en werkt het niets tegen. De stof is niet comedogeen, wat inhoudt dat de poriën niet worden verstopt, of afgesloten, en de huid ook niet afsluit. Omdat de olie droog is, trekt het razendsnel in wat zeker prettig is in gebruik.  Dankzij de aanpassing aan de behoeften van de huid, is squalaan uitmuntend geschikt voor IEDER HUIDTYPE. Het past zich aan iedere huid.
Het heeft vele bijzondere werkingen. Ik noem er een paar:
* het heeft het vermogen vocht vast te houden, wat de huid in elasticiteit kan herstellen. Dit is zeker interssant voor de rijpere huid.
* het heeft een gigantisch hoog herstel-vermogen. Het dringt diep door in de huid, waardoor niet alleen de huid beter wordt gehydrateerd, maar ook sneller herstelt als er sprake is van wondjes / ontstekingen / onderhuidse ontstekingen
* het werkt verzachtend bij diverse huidaandoeningen als pigment ( vlekken ( eczeem en rosacea. 
* heeft een krachtige anti oxidant werking. 
* werkt verzachtend, verstekend , in het haar, en geeft het haar glans
* werkt “ boostend” op de huid waardoor je vrijwel direct resultaat ziet

DE SQUALANE VAN SUIT MATTERS

Nu is het ene flesje squalaan het andere niet. Het wordt in de cosmetica industrie vrij vaak toegepast en gebruikt als basis in talloze verzorging en cosmetica producten. Het laat zich goed mengen en blijft goed stabiel. Uiteraard zitten we helemaal niet te wachten op al die extra toevoegingen want in dit geval is squalaan zo compleet in zijn werking, dat dit het niet vraagt. De extra toevoegingen zijn overbodig. Daarom kiest SUIT MATTERS ook maar voor één ingrediënt: squalane. Meer niet. Geen toeters. Geen bellen. De olie in pure vorm is meest werkzaam. Uiteraard wordt de squalane van Suit gewonnen uit plantaardige vormen, in dit geval olijfolie. Het is daarom ook geschikt voor veganisten. De olie is bovendien 100% biologisch gewonnen.
De olie zit verpakt in speciaal donker violet-miron glas. Dit zorgt voor een optimale houdbaarheid en kwaliteit van de olie, en blijft zo vrij van zonlicht en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Omdat je de olie uit het flesje moet druppelen, komt het ook niet in aanraking met bacteriën ( bijvoorbeeld op onze handen ) waardoor de olie op zijn puurst blijft. Een flesje van 50 ml kost € 29,50. Je hebt per keer ongeveer 2-3 druppels nodig om in je huid te kloppen. Neem je hals ook mee. Je kunt de olie gebruiken ter vervanging van dag/ nachtcrème of als booster tussendoor.
De substantie is transparant en geurloos. Dit zorgt ervoor dat mensen met bijvoorbeeld allergieën voor geur / kleurstoffen de olie zonder zorgen kunnen gebruiken.
Hoeveel druppels je per keer gebruikt, hangt een beetje af van de behoefte van je huid. In sommige periodes vraagt je huid om meer voeding. Dan zijn 3 druppels wel aan te raden. Ik gebruik zelf voor mijn gezicht en hals 2 druppels per keer.
Mijn huid reageert vrijwel direct op de olie…in zeer positieve zin! 😮😀 Mijn huid lijkt het op te slurpen als een spons, en laat direct een gezonde, warme blos en gloed achter op de huid. Wauw, ik ben zeer onder de indruk. Ook geen enkele vervelende reactie. Ik ben echt enthousiast. Mijn huid klaart zichtbaar op. Ik ben eerlijk gezegd zelfs een beetje verbluft. Ik herinner mij ook niet dit soort resultaten destijds met mijn flesje squalaan  uit die healthbox  Sit lijkt toch net even wat anders te doen. .Wellicht omdat deze Squalane van SUIT is gemaakt van olijfolie, en het andere merk van suikerriet.

OOK BOOST VOOR HET HAAR

Ik smeer regelmatig pure oliën in mijn haarpunten. Dit zorgt meestal gelijk voor glans en minder droge punten. Omdat ik benieuwd was, of deze squalane olie ook zulk effect heeft op mijn haar, heb ik het drie x gebruikt in mijn haar.
Het resultaat is ook hier weer verbluffend! Het lijkt een echte alleskunner, deze olie! 😀 Smeer geen druppels tegelijk in je haar. Dat kan je haar verzwaren en vettig maken. Ik gebruik 2 druppels die ik in mijn handen los wrijf, en vervolgens in mijn punten knijp. Bytheway: je handen zijn ook meteen goed gehydrateerd 😁😁

VOOR / NADELEN?

Hoe kritisch ik ook heb gezocht naar minpunten, ik kon ze niet vinden. Alleen maar voordelen. Ja, de prijs is niet mals, maar absoluut de investering waard. Ik ben meer dan enthousiast, ook dit keer heeft SUIT MATTERS mij niet teleurgesteld. Een ge-wel-dige aanvulling op hun toch al zo geweldige assortiment!

WAAR KAN IK BESTELLEN?

SUIT MATTERS is een uniek merk, en niet te vinden bij de Etos of het kruidvat. Het zoekt zijn verkooppunten zorgvuldig uit. Je kunt de producten ook via de officiële webwinkel van SUIT bestellen, het grote voordeel is dat je daar geen verzendkosten hoeft te betalen! Wil je de squalane bestellen? KLIK HIER
NOTIFICATIE: ik ontving de olie gratis om te mogen uitproberen. Dit review is op eigen initiatief geschreven. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit kortingsacties. Dit review is onafhankelijk en op eigen initiatief geschreven, zonder inbreng van SUIT MATTERS

 

 

5 Reacties op “Review SUIT MATTERS squalane olie

 1. Monique, de keer dat je zo tevreden was over de Bakuchiol heb ik van de kortingsaktie gebruik gemaakt en 2 flesjes besteld bij Puur Mieke. Ik heb 3 druppels gebruikt en een heftige allergische huidreaktie gehad, waar ik nu (10-1-2020) nog steeds erge last van heb. Ik heb van alles geprobeerd om mijn pijnlijke, jeukende, rode ruwe huid weer zacht en normaal van kleur te krijgen en het is nog steeds niet weg. Ik heb in 71 jaar nog nooit zo veel problemen van een produkt gehad. Normaal heb ik een prachtige gladde huid met nog nauwelijks rimpels, maar nu is het toch wel erg mis. Mijn kleindochter van 23 is boos dat ik het had geprobeerd omdat ze vindt dat ik dit helemaal niet nodig heb met mijn mooie huid. Ik heb Puur Mieke benaderd en zij bieden mij een flesje Squalane aan ter compensatie. Suit Matters zegt dat het een hele enkele keer voorkomt dat iemand er zo
  heftig op reageert. Wel, die pech heb ik dus nu weer. Ik kan nu niets meer in mijn gezicht verdragen, zelfs geen schoon gefilterd water of een schoon gewassen kussensloop (zeer goed gespoeld, vanwege zeep resten) om op te liggen. Ik slaap dan ook zeer slecht op mijn rug en ben zo uitgeput na al die tijd. Omdat ik erg twijfel of dit mijn problemen zal verhelpen, weet ik niet goed wat ik zal antwoorden in mijn reaktie op hun aanbieding. Eigenlijk ben ik heel erg geschrokken van het produkt. Kan ik die Squalane zonder problemen proberen vraag ik me nu af. Alvast bedankt voor je reaktie.

  • Dat is inderdaad echt heel jammer. Het komt inderdaad ook betreft Bakuchiol voor dat iemand deze bizarre reactie krijgt. Ik krijg zelf bijvoorbeeld een heftige reactie als ik gojibessen eet. Het is met alle producten nu eenmaal zo, dat er wellicht iemand is die de pisang is en dit overkomt. Ik zou zeker in jouw geval voorzichtig zijn, met wat je op je gezicht smeert. Ik durf dan ook niet te zeggen ” probeer het” omdat ik echt niet weet hoev je huid zich gedraagt bij Squalane. Probeer een plekje aan de zijkant van je gezicht. En wacht hoe je huid erop reageert. Heel veel succes!

   • Hallo ik denk dat Elly niet eerlijk is.
    Ik heb in een drogisterij gewerkt en nog nooit iemand gehoord over dat een huid niet hersteld na 1 x een cremetje en op je rug moet slapen en kussensloop en dergelijk.
    Vriendelijke Groeten.

 2. Bianca,
  Ben je ineens dokter als je bij drogisterij werkt?
  Je moet pas zelf iets ervaren én dan pas begrijp je het.
  Ik heb het ook al eens gehad – een product 1x gebruikt en had erna een enorme ontsteking, als gevolg, ik kon antibiotica innemen.

 3. Hoi Monique, ik vond achterin mijn kast nog een onaangebroken flesje Squalane.
  Ik kan er echter geen houdbaarheid datum op terug vinden.
  Er staat onderop wel een code 008-219, maar ik kan hier niks van maken.
  Is het flesje nog goed denk je? Albast bedankt voor je hulp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *